ViewSonic M1 Pro İnceleme

Her yerde sinema keyfi için geliştirilen mobil projeksiyon cihazı ViewSonic M1 Pro’yu satın almadan önce bilmeniz gerekenleri anlattık.

CHIP Online Notu 82

Şu sıralar mobil projeksiyon cihazları ile ilgili pek çok soru alıyoruz. O nedenle bugün bu tür bir cihaz olan piyasaya da yakın zamanda çıkmış oldukça taze bir model olan ViewSonic M1 Pro’yu değerlendirelim istedik. Muhakkak aranızda pek çok kişinin işine yarayacaktır. Hem kompakt yapıda hem şık bir tasarıma sahip ve görüntü performansıyla da oldukça tatmin edici bulduğumuz bir model oldu. Bu tür cihazlar özellikle kamp yapan ya da işte sürekli mobil durumda olan ve gittiği toplantılarda sunum yapmak isteyenler için ideal olurken, ViewSonic M1 Pro sahip olduğu şık tasarımıyla ev tipi kullanımlar için de gayet uygun bir model. Peki, özellikleri neler?

Önce tasarımıyla başlayalım, zira oldukça etkileyici bulduk. Üst tarafı kumaş bir malzeme ile kaplanmış. Böylece dokunduğunuzda tatmin edici bir his bırakıyor. Metal bir ayağa sahip. Bu ayak aynı zamanda lens kapağı vazifesi görüyor. Ayağı açtığınızda ve stand formuna getirdiğinizde projeksiyon cihazı da otomatik olarak açılıyor ve görüntü aktarmaya başlıyor. Boyut olarak daha önce incelediğimiz pek çok mobil projeksiyon cihazından daha büyük yapıda onu söylemek lazım, bu nedenle kampçılar için pek uygun olmayabilir. Ancak bunu şık tasarımı ve malzeme kalitesi ile dengeliyor. Bu arada cihazın 950 gram civarında olduğunu da söyleyelim. Kutusundan güzel de bir taşıma çantasıyla birlikte çıkıyor. Böylece yanınızda kolayca ve güvenle taşıyabiliyorsunuz.

Cihazın üst kısmında projektörü kontrol edebileceğiniz tuşları yer alıyor. Ayrıca kutusunda bir uzaktan kumandası da var. Cihazın sol tarafında da görüntüyü netleyebileceğiniz odak tekeri yer alıyor. Arkasında da bağlantılar mevcut. Bunlar arasında USB-C, kulaklık, HDMI ve USB-A bağlantı noktaları bulunuyor. Böylece fiziksel bağlantı sağlayabiliyorsunuz, ancak tabii ki ViewSonic M1 Pro mobil platform için geliştirilen bir projeksiyon cihazı olunca, kablosuz bağlantı özellikleri de var. Wi-Fi ve Bluetooth desteği gösteriyor, böylece hem iOS hem Android işletim sistemli telefon ve tablet gibi cihazlardan görüntü aktarabiliyorsunuz.

ViewSonic M1 Pro’nun özelliklerine baktığımızda, çözünürlüğünün 1280x720 piksel olduğunu görüyoruz. Yani karşımızda HD çözünürlük veren bir projeksiyon cihazı var. 40 ila 150 inç arasında ekran boyutu sağlayabiliyor. 100 inç görüntü boyutu ideal olacaktır. Işık kaynağı türü olarak LED kullanılmış ve bu ışık kaynağının ömrü 30 bin saat civarında. Cihazın sağladığı parlaklık ise 600 lümen seviyesinde.

Görüntü performansı ise bir pico bir projektör için iyi seviyede. Ancak pek tabii ki kablolu modellere kıyasla görüntü kalitesini yakalayamıyor. Mobil projeksiyonlar arasında ise gayet yeterli seviyede resim kalitesi sağlıyor. Sağladığı görüntü hakkında izlenimimiz evinizin bahçesinde ya da evinizin duvarında yapacağınız film geceleri için yeterince iyi olduğu olacak. Öte yandan dönebilir standı sayesinde görüntüyü tavana yansıtma fikri de çok cazip. Ortam ışığı iyi ayarlandığında sağladığı renk doğruluğu ve canlılığı konusunda oldukça başarılı bulduk. Hemen hemen tüm taşınabilir projektörler gibi parlaklık eksikliği yaşıyor, ancak yine de bir görüntünün beyaz alanlarının oldukça net görünmesini sağlayabiliyor.

ViewSonic M1 Pro’nun kendi arayüzü ve 16 GB kapasitesinde hafızası var. Aptoide uygulama mağazasından uygulamalar indirebiliyorsunuz. Böylece bir cihazla bağlamadan da kullanabiliyorsunuz. Şarjı 2 saate kadar gidebiliyor. Şarjı bittiğinde ise illa bir duvar prizine takmanız gerekmiyor. Mobil şarj cihazı ile çalıştırabiliyorsunuz, ancak bağlayacağınız powerbank’in 45W gücünde olması gerekiyor.

Bu arada projeksiyonun hoparlörlerine ayrı bir parantez açmak lazım. ViewSonic, bu cihazı Harman Kardon hoparlör seti ile donatmış. Gayet de iyi ses veriyor. Böylece mobil kullanımlarda güzel bir ses desteği alabiliyorsunuz. Fan sesi ise hiç rahatsız edici değil. İzlediğiniz neyse, ona kendinizi kaptırmanızı engellemiyor.

Sonuç

Sonuç olarak değerlendirdiğimizde ViewSonic M1 Pro, portatif olması ve şık tasarımı ile malzeme kalitesiyle sofistike mobil projeksiyon cihazlarından biri. Klasmanına uygun ölçüde renk üretebilmesi ve görüntü performansıyla tatmin edici bulduk. Kablosuz bağlantı desteği ile her yerde kolay kullanılabilir olması ve hoparlörleriyle de görüntüye iyi şekilde eşlik etmesi avantajlı yanları. Diğer pico projeksiyonlar kadar küçük boyutlarda değil, bu bir eksi olarak değerlendirilebilir. Ancak bunu tasarım detaylarıyla kapatıyor. Fiyatı ise şu sıralar 12 bin TL dolaylarında seyrediyor. Eğer bütçeniz de bu aralıktaysa değerlendirilebilir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli ViewSonic M1 Pro
Ürün Markası Viewsonic
CHIP Online Notu
82