Xbox One detaylı testte!

Microsoft'un yeni nesil konsolu sonunda elimize ulaştı! İşte detaylı testimiz ve son kararımız...

Xbox One İnceleme
CHIP Online Notu 85
  • Hızlı ve güçlü arayüz
  • Yeni Kinect etkileyici
  • PS4'ten daha güçlü çıkış oyunları
  • Kolay video paylaşımı
  • Xbox Live çok gelişmemiş
  • Kinect'in ses algılaması beklediğimiz gibi değil
  • Ekran bölmek faydalı değil
  • Gold üyelik hala PS Plus'tan pahalı

Tüm hizmetlerinizi, oturma odanızda aynı anda kontrol edecek bir konsol... Microsoft'un büyük planı, oyunları, kablolu TV'yi, müzik ve filmleri tek sisteme sığdırmaktan geçiyor. Aşırı iddialı gibi görünse de Xbox One, bunların altından kalkabilecek kadar güçlü.

Peki Xbox One, sonradan vazgeçtiği "24 saat internete bağımlılık" gereksinimiyle oluşturduğu olumsuz havayı dağıtabilecek mi? Dahası rakibi Sony'den E3 2013'te yediği darbeleri unutturabilecek mi?

Rakibi Sony PlayStation 4'ten 100 dolar daha pahalıya satılan Xbox One, güçlü çıkış oyunları sayesinde ismini kurtarmaya başlamış durumda. Peki son derece yaygın selefi Xbox 360 karşısında ne kadar şansı var?

Tüm bu soruların cevabını detaylı testimizde aradık.

Özetle

Xbox One'ın çıkış oyunları, PS4'e göre daha güçlü. Dead Rising 3'te çılgınca zombi patlatmak bir yana, Ryse ile sistemin büyüleyici grafik gücünü görebiliyorsunuz. Bunun yanında oyun videolarınızı paylaşmak konusunda PS4'e göre daha özgürsünüz. Arayüz oldukça hızlı ve kişiselleştirilebilir. Sistemin bekleme konumundan çıkması 13 saniyeden kısa sürüyor ve menüler oldukça hızlı hareket ediyor.

Bununla birlikte ekranı bölmek, düşündüğünüz kadar faydalı bir işlev değil. Performans konusunda sorun olmasa da yan yana çalıştırmak istediğiniz çok az uygulama olacak. Bu işlev, fare ve klavyeyle kullandığınız Windows 8 için daha uygun gibi görünüyor.

Kinect'in ses algılaması beklediğimiz kadar iyi değildi. Zaman zaman "Xbox on" komutunu bile algılayamadığı olmadı. Bunun yanında Xbox Live'ın da geliştirdiğini söylemek zor. Gold üyelik ise hala PS Plus'tan pahalı.

Ancak Microsoft'un Kinect'e vereceği gramer dersi, medya entegrasyonunda yapılacak geliştirmelerle konsol daha iyi hale gelecek. En önemli olan şeylere ise zaten sahipsiniz veaslında beklemenize hiç gerek yok: Müthiş oyunlar, sağlam bir arayüz ve stabil sunucular, size saatlerce çevrimiçi oyun keyfi vadediyor. Kinect'le konuşmaktan Game DVR ile oyunlarınızı videoya kaydetmeye konsolu kullanmak, bizim için büyük bir keyifti. Yeni konsolun Xbox 360'ın başarısını tam kaldığı yerden devam ettireceğini tahmin edebiliyoruz.

Kimler Almalı

Oturma odasına gerçekten başarılı bir konsolu oturtmak isteyenler tarafından rahatlıkla tercih edilebilir. Özellikle Kinect ile bambaşka bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Alternatifleri

Xbox One'a alternatif elbette ki Sony PlayStation 4.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Xbox One
Ürün Markası Microsoft
CHIP Online Notu
85
İşlemci AMD 1.75 GHz 8 çekirdek
GPU AMD Radeon tabanlı 1,23 TFLOPS
Bellek 8 GB DDR3
Depolama 500 GB
BD/DVD Sürücüsü Blu-Ray/DVD
Bağlantılar HDMI, USB 3.0, Ethernet, IEEE 802.11 b/g/n
Okuyucu Yorumları