Zyxel Multy U AC2100 Tri-Band İnceleme

İnternetin çekmemesinden bunaldınız mı? Zyxel Multy U AC2100 Tri-Band, bu soruna çare olabilir...

CHIP Online Notu 90
  • Şık tasarım
  • Tatmin edici performans
  • Kapsama alanı
  • Gigabit Ethernet
  • Yazılımın geliştirilmesi gerek

Özellikle Wi-Fi menziliyle ilgili sorun yaşayan kullanıcılar tarafından yoğun olarak kullanılan router ve powerline veya menzil genişletici gibi cihazlara ek olarak mesh sistemler de son dönemde oldukça popüler. Daha önce mesh sistemler üzerine çok sayıda ürün incelemesi yaptık, bunlardan yeni biri ise Zyxel'in yeni Multy U AC2100 Tri-Band sistemi oluyor.

Hatırlarsanız daha önce Multy X isimli cihazını da incelemiştik Zyxel'in. Bu kez Multy U ile farklı bir model daha geliştiren Zyxel, temelde ise elbette aynı ana fikri paylaşıyor: Evin tüm alanlarını eşit derecede kapsayan performanslı bir kablosuz internet deneyimi.

Evde internet erişim problemi hemen her kullanıcının sorunudur diye düşünüyoruz. Özellikle geniş veya katlı evlerde bu sorun yoğun olarak yaşanabiliyor ve sorun genellikle menzil genişleticilerle çözülmeye çalışılıyor ve büyük oranda çözülüyor da. Ancak yine de bu senaryoda kablosuz internet erişimi evin her noktasında aynı hızda olmayabiliyor, performans düşüklüğü yaşanabiliyor. Bu durumda ise sorunu kökünden çözmek için elimizdeki gibi bir mesh sisteme ihtiyacınız oluyor.

Zyxel'in Multy U AC2100 Tri-Band mesh sistemi, şık ve kompakt bir tasarıma sahip olduğu gibi bu konuda oldukça yararlı bir cihaz. Tamamen evinizin büyüklüğüne göre farklı paketler halinde tercih edebildiğiniz cihazı, ister tek, ister ikili, ister üçlü şekilde bulabiliyorsunuz. Örneğin 3 kata birden interneti eşit değerde yaymak istiyorsanız o halde 3'lü seti almanız mantıklı olacak, geniş alanlarda ise tek veya ikili set yeterli olacak gibi.

ZyXEL Multy U AC2100 Tri-Band'ın kapsama alanı totalde 557 metre kareye kadar ölçülmüş. Bu alan içinde Wi-Fi huzmesini menzile ve bağlı olan cihazlara eşit olarak yayabilen cihaz, totalde 128 cihaza aynı anda bağlantı olanağı tanıyor. Elbette bu kapasitenin 3'lü paket için geçerli olduğunu da belirtmek lazım.

Çift bant desteği sunan ZyXEL Multy U, üzerinde 6 adet dahili anten bulunduruyor ve teorik olarak 2100 Mbps veri erişim hızı sağlayabiliyor. Bunu 2.4 GHz frekansta 300 Mbps, 5 GHz frekansta ise 866 Mbps olarak karşılayan cihaz, ayrıca kendi içinde 866 Mbps'lık bir 5 GHz frekansa daha sahip.

Performans açısından gayet iyi bir Wi-Fi kapsama alanına ve ağ perofrmansına sahip olan ZyXEL Multy U AC2100 Tri-Band'ın kurulumunu Zyxel'in Multy adında mobil uygulaması üzerinden yapıyorsunuz. Ancak Android üzerinde uygulamada birtakım bağlantı sorunlarıyla karşılaştığımızı da söyleyelim, yazılım üzerinde biraz daha çalışılması gerekiyor diye söyleyebiliriz.

ZyXEL Multy U AC2100 Tri-Band, tasarım açısından ise gayet kompakt görünüyor. Öte yandan bu dinamizmini beraberinde getirdiği deri askısıyla da gösteren cihazı bu sayede istediğiniz yere de asabilirsiniz. Tabii bu durumda arkasından sarkan güç kablosunu da görmezden gelmeniz gerekiyor.

Dilerseniz yatay olarak da masa üzerine koyabileceğiniz cihaz, ayrıca kutu içeriğinde dikey konumlandırmalar için bir stant da bulunduruyor.

Özetle

Sonuç olarak mesh sistemler arasında değerlendirebileceğiniz güzel bir çözüm olan ZyXEL Multy U AC2100 Tri-Band, performans bakımından memnun edici çalışıyor. Elimizdeki sistemi biz dublex bir evde değerlendirdik ve sonuçtan gayet memnun kaldık. Gerek çekim kapasitesi, gerek hız konusunda evin her köşesinden nmodemin yanındaymış şeklinde bir kullanım sağlayabiliyorsunuz. Ancak elbette ihtiyaçlarınız doğrultusunda kendi içinde olduğu gibi kategoride de farklı çözümler bulunuyor. Dediğimiz gibi bu modeli tekli, ikili ve üçlü set halinde bulabiliyorsunuz. Elimizdeki ikili setin fiyatı ise 1799 TL olarak belirtilmiş durumda.

Kimler Almalı

ZyXEL Multy U AC2100 Tri-Band'in fiyatı eğer size yüksek geliyor veya kapsama alanı sizin için fazlaysa o halde TP-Link'in farklı bir çözümü olan Deco E4 modelini de değerlendirebilirsiniz.

Alternatifleri

ZyXEL Multy U AC2100 Tri-Band'in fiyatı eğer size yüksek geliyor veya kapsama alanı sizin için fazlaysa o halde TP-Link'in farklı bir çözümü olan Deco E4 modelini de değerlendirebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Zyxel Multy U AC2100 Tri-Band
Ürün Markası ZyXEL
CHIP Online Notu
90
StandartIEEE 802.11 a/b/g/n/ac
Arabirim10/100/1000 Mbps Ethernet RJ-45
Frekans2.4 GHz, 5 GHz
Anten6 adet (dahili)
Bağlantı Hızı866 Mbps (5 GHz), 300 Mbps (2.4 GHz)
ButonLED, Reset
Boyutlar123 x 123 x 30 mm
Ağırlık310 gr.
Okuyucu Yorumları