ZyXEL'in bu ürünü size göre olabilir.

Ev veya ofisiniz için bir kablosuz router mı arıyorsunuz? ZyXEL'in bu ürünü size göre olabilir.

CHIP Online Notu 86
  • Performans
  • Kolay kullanım
  • Farklı modlar
  • Güvenlik özellikleri
  • Enerji tasarrufu
  • USB yok

Ev ve küçük ofisler için pazarda çok sayıda ağ ürünü bulunuyor. Aralarında farklı modellerle yer aldığını gördüğümüz ZyXEL'in elimize geçen yeni ürünü de bu modeller arasına yeni sunulan örneklerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Ev ve küçük ofisler için geliştirilen ZyXEL NBG-418N-2 router, küçük boyutları, basit ancak işlevsel çözümü ve standart ihtiyaçları karşılamasıyla kendine iyi bir yer ediniyor. Şimdi ZyXEL'in bu yeni modeline göz atalım.

5 dBi gücünde çift anten

ZyXEL NBG-418N v2, küçük boyutlu bir router. Mat siyah renkli yapısıyla masa üzerinde çok yer işgal etmeyen cihaz, tipik olarak ön yüzünde LED ışıklandırmaları bulunduruyor. Arka yüzeyinde ise bağlantılara yer veriliyor. Bağlantılar arasında WAN ve 4 Ethernet portu yer alıyor. Cihazı açıp kapatmak için bir güç butonu ve güvenli bağlantı için bir WPS, yani Wi-Fi Protected Setup butonu da burada bulunuyor. 64/128 bit WEP, WPA/WPA2 şifreleme türlerini destekleyen cihaz, ayrıca DoS ataklarını engelleyebiliyor ve SPI güvenlik duvar özelliklerini de gösteriyor.

Cihazın üzerinde yükselen iki anten görüyoruz. Bu antenleri yerinden çıkartmak mümkün. Her iki antenin de 5 dBi gücünde olduğunu da söyleyelim. Böylece cihaz, kablosuz ağı geniş bir alana yayabiliyor.

Bağlantıları arasında ise herhangi bir USB portunun bulunmadığını da söyleyelim. Yani bu cihaza USB üzerinden bir disk bağlayarak ağa açmayı düşünüyorsanız, ZyXEL NBG-418N v2 bu ihtiyacı karşılamayacaktır.

300 Mbps hız sunuyor

802.11n teknolojisini destekleyen router, 2.4 GHz frekansında çalışıyor ve bu bantta 300 Mbps'e varan kablosuz hız desteği sunabiliyor. Fakat cihazın en büyük iddiası hızdan ziyade stabil ve güvenli bir kablosuz ağ deneyimi yaşatabilmek. Bunun için Wi-Fİ Multimedia (WMM) teknolojisini destekleyen cihaz, video ve ses uygulamalarının kablosuz aktarımını ölçeklendiriyor. Bu sayede farklı veri trafiği türleri için optimize bir performans sunmayı amaçlıyor. Bu da elbette video ve ses akışlarında donmaları engellemeye yarıyor.

Erişim noktası, royter, evrensel tekrarlayıcı, köprü ve kablosuz ağ istemcisi gibi beş farklı modda çalışan ZyXEL NBG-418N v2'de, enerji noktasını da atlanmamış. Herhangi bir veri transferi olmadığında, yani kullanılmadığında enerji tasarrufu moduna geçen ve belli özellikleri otomatik olarak devre dışı bırakma yeteneğine sahip olan router, bu nedenle de özellikle ofis kullanımları için ideal bir ürün olmayı başarıyor.

Özetle

ZyXEL NBG-418N v2, küçük ve işlevsel bir router olarak öne çıkıyor. Özellikle ev ve küçük ofis kullanımına uygun olan cihaz, kapsama alanı, veri transfer performansı ve enerji tasarrufu özellikleriyle uygun ve kullanışlı bir ürün.

ZyXEL NBG-418N v2'nin fiyatı ise 139 TL dolaylarında.

Kimler Almalı

ZyXEL NBG-418N v2, ev veya ofisi için bir kablosuz router arayanları memnun edebilir.

Alternatifleri

Eğer özellikle evde oyun için bir router bakıyorsanız alternatif olarak Netis Beacon N300 Gaming Router'ı da inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli ZyXEL NBG-418N v2
Ürün Markası ZyXEL
CHIP Online Notu
86
Standart 802.11 b/g/n
Hız 300 Mbps
Frekans 2.4 GHz
WAN RJ45 portu (10/100 Mbps)
LAN 4 x Ethernet (10/100 Mbps)
USB Yok
Boyutlar 142 x 102 x 23 mm
Ağırlık 148 gram
Okuyucu Yorumları