ZyXEL'in yeni router'ını inceledik.

ZyXEL'in dev antenleriyle geniş kapsama alanı sunan yeni router'ını inceledik!

CHIP Online Notu 85
  • 5 dBi gücünde dev antenler
  • Transfer hızı
  • Kapsama alanı
  • Yazılım desteği
  • Kolay kurulum
  • USB bağlantısı yok

Eviniz veya ofisiniz için bir router arayışı içine girdiyseniz en önemli konulardan birinin transfer hızı olduğu kadar kapsama alanı olduğunu da biliyorsunuzdur diye düşünüyoruz. Bu konuda dikkat etmeniz gereken nokta tercih edeceğiniz markanın güvenilirliği kadar, aynı zamanda ürünün desteklediği standartlardır da. Bugün inceleyeceğimiz ZyXEL'in P-1302-T10B kod adlı router'ı, bu gibi konularda özenli davranan bir ürün. IEEE 802.11n teknolojisini destekleyerek ölü sinyal noktalarını en aza indirgeyen cihaz, kablosuz ADSL2+ Router olarak hizmet görüyor.

Sinyal kapasitesini arttıran standardın yanı sıra menzil kapasiteni genişletmek için iki büyük anteniyle de dikkat çeken router, diğer yandan bu sayede yüksek hızda internet bağlantısı da sağlayabiliyor. Şimdi ZyXEL'in yeni router'ına daha yakından bakalım.

İki dev anten

ZyXEL'in incelediğimiz yeni router'ı, küçük siyah bir kutu görünümünde. Hemen üzerinde iki adet dev anten yükselen cihazın bu antenlerin her biri 5 dBi gücünde. Böylece uzun çekim menzili sunan cihazda, ön yüzde yer alan küçük anahtar butonu vasıtasıyla kolay ve güvenli bir şekilde kurulum gerçekleştirebilmeniz de mümkün. Bu anahtarın hemen yanında tüm bildirim ışıklarını görebiliyorsunuz. Güç, Ethernet, WLAN, WPS, DSL ve internet LED'leri ile geri bildirim almak gayet rahat.

Arka yüzdeki noktalara kutu içeriğinden çıkan antenleri bağlayabiliyorsunuz. Yine bu noktada 4 adet LAN portu ve RJ-11 portunu görüyoruz. Bağlantıların diğer yanında ise bir Wi-Fi açma kapama anahtarı bulunuyor. Bu buton ile Wi-Fi bağlantısını kullanmak istemediğinizde kapatabilirsiniz. Cihaz üzerinde başka bir bağlantı noktası bulunmuyor. Ancak en azından bir USB girişi olmasını beklerdik doğrusu.

Yüksek veri hızı

802.11n standardı ile 300 Mbps'e kadar veri hızı sağlayan router, böylece ev ve ofislerin duyduğu ihtiyacı karşılayabilecek seviyede. 802.11 b ve g Wi-Fi sertifikalı cihazlarla geriye dönük uyumlu olarak da çalışan cihaz, böylece farklı cihazlarla rahatlıkla iletişim kurabiliyor.

2.4 GHz frekans bandında çalışan router, WEP, WPA/WPA2 veri şifreleme özelliğine sahip. Böylece ağ güvenliği konusunda endişe etmenize gerek yok. MAC adres filtreleme özelliği de gösteren cihaz, kablosuz bağlantınızın açık ve kapalı olacağı saatleri belirleyebilmenizi sağlayan zamanlama özelliğine de sahip.

Online oyun ve HD kalitesinde video izlemek için gerekli transfer hızını karşılayan router, diğer yandan P2P uygulamasına da sahip.

Özetle

Ev ve ofisler için gayet kullanılabilir olan ZyXEL P-1302-T10B, 2.4 GHz bandında çalışıyor ve 300 Mbps'e kadar veri hızı sunuyor. Veri transferi noktasında performansıyla beğendiğimiz cihaz, diğer yandan iki büyük anteniyle kapsama alanını da had safhada tutmasıyla başarılı.

ZyXEL'in P-1302-T10B'nin fiyatı ise 179 TL.

Kimler Almalı

Eviniz veya ofisiniz için bir router arayışı içinde olanlar ZyXEL P-1302-T10B'yi rahatlıkla tercih edebilir. Cihaz, üzerindeki büyük antenleri sayesinde geniş kapsama alanı sunuyor.

Alternatifleri

Eğer router'ın üzerinde USB bağlantısının olmasını da istiyorsanız o halde size ZyXEL'in daha önce incelediğimiz P-660HNU-F1 modelini tavsiye ederiz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli ZyXEL P-1302-T10B
Ürün Markası ZyXEL
CHIP Online Notu
85
Standart 802.11 b/g/n
Frekans 2.4 GHz
Hız 300 Mbps
Bağlantılar LAN (4 adet), RJ11
Boyutlar 164 x 115 x 28 mm
Ağırlık 201 gr.
Okuyucu Yorumları