ZyXEL WAP3205 v3'ü inceliyoruz

İlk modeliyle 6 yıl önce konuk ettiğimiz ZyXEL WAP3205, v3 modeliyle güçlenerek ofise geri döndü.

CHIP Online Notu 85
  • Kompakt tasarım
  • Hızlı kurulum
  • 5 LAN
  • Performans
  • 5GHz yok

Evet, elimizdeki bu model, ilk sürümüyle bundan yaklaşık 6 yıl önce konuğumuz olmuştu. Tabii o zamandan bu yana tasarım anlamıyla olduğu kadar özellikleriyle de değişim gösteren WAP3205, şu an 3'üncü sürümüyle bir kez daha masamızdaki yerini alıyor.

WAP3205 v3, bir erişim noktası. Erişim noktaları önemli. Zira ağ bağlantısını genişletme rolü oynadıkları gibi, öte yandan AP Mode ile kablolu bağlantıyı kablosuza çevirebiliyor, ayrıca Client Mode ile masaüstü bilgisayarınızı kablosuz ağınıza dahil edebiliyor. Tüm bu yeteneklere, elimizdeki model de sahip.

2.4 GHz frekansında yayın yapan bu cihaz, en basit erişim noktalarından biri. 300 Mbps hızında veri gönderip alma yeteneğinin sahibi olan cihaz, üzerinden yer alan uzun 2 adet anteniyle 7dbi seviyesinde yayın yapıyor. Bu arada bu antenlerin sökülebildiği bilgisini de verelim.

WAP3205 v3'ün hemen arkasında 5 adet Ethernet portu bulunuyor. Bunlarla router, IPTV, ağ depolama cihazı, masaüstü bilgisayar gibi çok sayıda cihaza aynı anda kablolu bağlantı kurabilen cihaz, ayrıca yine burada bir LED tuşu bulunduruyor. Bu tuşa basarak dilerseniz ön yüzdeki bildirim LED'lerini kapatabiliyorsunuz.

Kompakt tasarıma sahip olan cihaz, aynı zamanda güzel görünümüyle de göze hoş geliyor. Böylece onu koltuk arkalarına veya masa altlarına saklamanıza gerek yok.

Cihaz kurulumuyla da zahmetli değil. Kolay kurulum için üzerinde bir WPS butonu bulunduran cihaz, böylece bu tip cihazlara yabancı olanları da zorlamıyor.

Özetle

ZyXEL WAP3205 v3, güzel ve kullanışlı bir model. Basit bir erişim noktası arıyorsanız ilk etapta değerlendirmek isteyeceğiniz modellerden biri olabilir.

Kimler Almalı

Evinde veya ofisinde bir erişim noktasına ihtiyacı olan kullanıcılar rahatlıkla ZyXEL WAP3205 v3'ü tercih edebilirler.

Alternatifleri

TP-LINK TL-WA901ND modeli de alternatif olarak değerlendirilebilir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli ZyXEL WAP3205 v3
Ürün Markası ZyXEL
CHIP Online Notu
85
Standart 802.11 b/g/n
Hız 300 Mbps
Frekans 2.4 GHz
Bağlantılar 10/100 Mbps LAN (5 adet)
Anten 2 adet
Boyutlar 142 x 95 x 23 mm
Ağırlık 180 gr.
Okuyucu Yorumları