Menzil problemi yaşayanlara geliyor

Geniş evlerin en büyük sıkıntısı olan kablosuz ağ problemini, Zyxel WRE6505 ile aşabilirsiniz.

Zyxel WRE6505 İnceleme
CHIP Online Notu 88
  • Kolay kurulum
  • Uygun performans
  • Çift bant
  • Fiyatı daha uygun olabilir

Geniş evlerin en büyük sıkıntılarından biri kablosuz ağ iletişiminde ortaya çıkıyor. Bunun yanı sıra küçük olsa da, modemin konumu ve duvarların yerleşiminden kaynaklanan kablosuz ağ problemleri de bir o kadar baş ağrıtabiliyor elbette. Durum kablosuz ağın uzaktaki odadan çekmemesi ve internet bağlantısının kalite kaybıyla ilgiliyse, çözüm iki tip üründen geçiyor. Bunlardan biri elektrik hattını kullanan powerline, bir diğeri ise elimizdeki Zyxel WRE6505 gibi kablosuz genişletici bir ağ adaptörü ürünleri.

Zyxel WRE6505 gibi ürünler hem sorun çözme konusunda iyi, hem de uygun fiyatlarıyla bütçeyi yormuyor. Kolay kuruluma sahip olmasıyla da kullanıcıyı yormayan Zyxel WRE6505, tak-çalıştır prensibini koruyor. Üzerinde yer alan WPS butonu da kolay kurulum için önemli bir detay.

Üzerinde sinyal gücünü gösteren bir LED de bulunduran cihaz, en iyi sinyali yakaladığında yeşil olarak durum raporu sunuyor. Eğer bu LED kırmızı renkle yanıyorsa, adaptörü daha iyi sinyal yakalayabileceği bir bölgeye takmanız mantıklı bir hareket olacak. Bu noktada bilmeyenler için bu cihazların kullanımına ilişkin bir bilgi de verelim. Zyxel WRE6505 gibi kablosuz ağ genişletici ağ adaptörlerini, sinyal kaynağı ile hedef arasında ortada yer alan bir bölgeye yerleştirmeniz gerekiyor. Böylece sinyali alıp güçlendirerek hedef bölgeye taşıyabilecek bir görevi görecektir.

2.4 GHz ve 5 GHz bantlarını destekleyen Zyxel WRE6505, 300 Mbps ve 450 Mbps olarak toplamda 750 Mbps'e kadar teorik hızları destekliyor. Cihazı kullandığımız 120 metrekarelik bir evde iyi bir sonuç verdiğini söyleyebiliriz. İncelememiz sırasında, modemin bulunduğu oturma odasından yatak odasına düşmekte olan sinyali alıp toparlayarak ulaştırabilen Zyxel WRE6505, böylece üzerine düşen görevi iyi şekilde yerine getirebiliyor.

Bu arada eğer yalnızca kablosuz bağlantı size yetmiyorsa, cihazın hemen altında yer alan Ethernet portunu da kullanabiliyorsunuz.

Özetle

Zyxel WRE6505'i şu an piyasada 209 TL fiyat etiketiyle bulabiliyorsunuz. Üzerine düşen işi iyi bir şekilde yerine getiren cihaz, kurulum ve kullanım noktalarında, ağ menziliyle ilgili sıkıntı yaşayanların yardımına koşacaktır diyebiliriz. En azından biz yaptığımız denemelerde bunu gördük.

Kimler Almalı

Kablosuz ağının menziliyle ilgili sıkıntı yaşayan kullanıcılar Zyxel WRE6505'i tercih edebilirler. Ev ve ofis kullanımları için uygun.

Alternatifleri

Zyxel WRE6505'le benzer yapıda, ancak daha uygun fiyatlı TP-LINK RE200 de tercih edilebilir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Zyxel WRE6505
Ürün Markası ZyXEL
CHIP Online Notu
88
Standart 802.11 b/g/n/ac
Hız 750 Mbps
Frekans 2.4 GHz / 5 GHz
Bağlantılar 10/100 Mbps Ethernet RJ-45
Boyutlar 46 x 62 x 90 mm
Ağırlık 98 gr.
Okuyucu Yorumları