Çalınmış ya da kaybolmuş aygıtları bulun

Aygıtı Apple ID'niz ile kontrol edebilmek için >>iPhone'umu Bul<< 'un aktif olduğundan emin olun

Çalınmış aygıtları bulun

iOS7 yükseltmesi ile Apple, sonradan kapatmazsanız varsayılan olarak aktif olan >>iPhone'umu Bul<< özelliğini de sundu. Yani aygıtınız sıkıca, erişimi ile aygıtı yeniden başlatıp, işletim sistemini yeniden yükleyebilen, Apple ID'nize bağlı durumda. Bunu da aklınızda bulundurarak >> iPhone'umu Bul<<'u >>iCloud<< altında >>Ayarlar<<'dan aktive edebilirsiniz.

Konum belirleme ve kilitleme özelliklerine erişebilmeniz için hesabınızla bağlantılı başka bir iOS aygıtta ücretsiz 'Find my iPhone' uygulamasını kullanabilirsiniz. Bunun yanında bu yönetimsel işlemler birebir aynı şekilde tarayıcınızdan da kullanılabiliyor. Tek yapmanız gereken kullanıcı verilerinizi kullanarak icloud.com web sitesine kayıt yapmak. >>My iPhone<< bölümünden aygıtlarınızın aktif olur olmaz konumlarına ulaşabilirsiniz. İlgili aygıtı belirleyin ve açılan diyalogda, eğer aygıtınızın yakın bir yerde olduğunu düşünüyorsanız >>Play sound notification<< seçeneğini seçin, aksi takdirde >>Lost<< modunu aktive edin. Aygıtı kilitlemeniz için dört basamaklı bir kodu iki kere girmeniz gerekiyor. Ardından bir telefon numarasını yazın. Bu numara telefonunuzun ekranında belirecek, böylece telefonu bulan dürüst biriyse size bu numaradan ulaşabilir. >>Next<<'e tıklayın ve bir metin bildirisi girin. >>Finish<<'e tıklamanızla uzaktan kilitleme aktif hale gelecektir.

NOT: iOS aygıtınızı satmadan ya da birine vermeden önce, aygıt ve Apple ID'niz arasındaki bağlantıyı silmeniz gerekmekte. Aksi takdirde yeni kullanıcı aygıtı tam anlamıyla kullanamayacaktır.

Okuyucu Yorumları