Diş fırçasının kılları neden farklı renktedir? İşte olası sebebi

Diş fırçalarının kılları nadiren sadece beyazdır. Çoğu, her türlü farklı renk ve deseni, beyaz renkli kıllarla birleştirir. Ancak, bu genellikle sadece daha güzel bir görünüm için değildir. İşte fırçanın kıllarının farklı olmasının nedeni...

Diş fırçasının kılları neden farklı renktedir? İşte olası sebebi

Düzenli diş fırçalama, sağlıklı ağız hijyeninin önemli bir parçasıdır. Ayrıca diş fırçası da düzenli olarak değiştirilmelidir. Genel olarak diş hekimleri ve uzmanlar, fırçanın iki ayda bir veya aşırı aşınma belirtileri varsa daha önce değiştirilmesini önerir.

Teknoloji sitesi Chip.de'ye göre diş fırçasının kılları size diş fırçanızın ne kadar yıpranmış olduğunu ve yakında değiştirmeniz gerekip gerekmediğini söyler.

Kıllar bükülüp yıprandığı anda fırçanızı değiştirmelisiniz. Ancak sadece fırçanın şekli gerekli bir değişikliği gösteremez.

Diş Fırçasının Kılları Neden Renklidir?

diş fırçası

Kılların farklı renkleri, genellikle yeni bir diş fırçasına ihtiyacınız olup olmadığını anlamak için kullanılabilir. Renkli kıllar zamanla solarak eskidiğini ve yeni bir fırça gerektiğini gösterir. Sonuç olarak, diş fırçasının aşınması ve yıpranması tamamen beyaz kıllara göre daha iyi fark edilebilir.

Bazı fırçaların ayrıca renkli bir kıl ucu veya renkli bir orta bölümü vardır. Bunlar diş macununun sürüleceği alanı ve miktarını belirtmek içindir. Popüler inanışın aksine, dişlerinizi iyice fırçalamak için sadece bezelye büyüklüğünde diş macununa ihtiyacınız var.

Aslında, özellikle çocuklarda, çok fazla diş macunu ve buna bağlı olarak fazla miktarda florür kullanılması dişlere zarar verebilir.

Önerilen miktar daha uzun bir süre boyunca aşılırsa, florür doz aşımı diş florozuna yol açabilir, bu sadece dişlerde çirkin renk solmasına ve lekelere neden olmakla kalmaz, aynı zamanda dişleri daha az dirençli ve mine kaybı nedeniyle ağrıya daha duyarlı hale getirir.