Dropbox ve Google Drive'ı entegre edin

Depolama yeri olarak Dropbox ve Google Drive'ı entegre edin

Temel atmak gerekiyor

Microsoft SkyDrive'a, Office 2013 yakından entegre edilmiş olsa da, Dropbox ya da Google Drive gibi diğer popüler hizmetler Office belgelerine erişimde sıkıntılar yaşayabiliyorlar. Erişimi kolaylaştırmak ve rahat bir »Kaydet«'in önünü açmak için Windows 7 ve 8'de Kayıt defterine fazladan birkaç giriş eklemeniz gerekmekte. PowerShell betiğinin yardımıyla bu işlemi hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Microsoft Technet Galerisinden ya da direkt olarak dergi DVD'sinden Create_Shortcuts.ps1'i edinin. Daha sonra rahat ulaşabileceğiniz bir yere, mesela PC'nizin masaüstüne kaydedin.

Başlangıç menüsünün arama bölümüne, powershell" yazın ve aratın. Çıkan programa sağ tıklayın ve »Yönetici olarak çalıştır«'ı seçin. Kullanıcı hesabını »Tamam« ile onaylayın. Şimdi »Import-Module C:\veriler\Create_Shortcuts.ps1« komutu ile betiği yükleyin.

Betik için tam dizini belirtmeniz gerekmekte. »New-Savelocation« özelliğini ismini girerek başlatın. Betik kendi profilinde Dropbox ya da Google Drive için klasör bulunup bulunmadığını belirleyip aynı zamanda otomatik olarak okuyacak. Eğer entegre klasörler başka bir yerdeyse manuel olarak girmeniz gerekmekte. Kayıt defterindeki ek girişlere HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Office \ Common \ CloudStorage 'den ulaşıp, manuel olarak değişiklikler yapabilmeniz de mümkün. Powershell'i kapatın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Şimdi Office programını başlatın ve »Dosya " Hesap«'ı açın. »Bağlantılı hizmetler « altında »Hizmet ekle«ye tıklayın. Ayarlamalardan sonra »Dropbox« ve »Google Drive«, »Kaydet«'in yanında artık mevcut olacaktır.

Okuyucu Yorumları