Giden e-postaların saklanmasını engelleyin

Gerektiğinde klasörü daha hızlı bir şekilde düzenleyebilmek için, Outlook'un gelecekte iletilerin kopyalarını saklayıp saklamayacağını belirleyebilir ve bunun için farklı bir klasör seçebilirsiniz.

Giden e-postaların saklanmasını engelleyin

İletinizi her zamanki yöntemle oluşturduktan sonra göndermeden önce bu penceredeki simge çubuğundan Seçenekler / Seçenekler'e tıklayın. Burada Gönderilmiş iletiyi kaydet satırında standart olarak Gönderilmiş Öğeler işaretli. Outlook'un iletilerin bir kopyasını oluşturmasını istemiyorsanız seçeneği tümüyle devre dışı bırakın ya da Gözat'a tıklayarak kopyanın saklanması için farklı bir klasör belirtin.

Bu değişiklik yalnızca o anki ileti için geçerli olacaktır. Gönderdiğiniz iletilerin hiçbir zaman kaydedilmemesi için Outlook penceresinden Araçlar / Seçenekler'e tıklayın ve Tercihler sekmesinde E-posta Seçenekleri'ni seçin. Buradan İleti kopyalarını gönderilmiş öğeler klasörüne kaydet seçeneğini devre dışı bırakın. Yaptığınız değişikliğe rağmen e-postalardan saklamanız gerektiğini düşündüklerinizi gönderim anında kopyalayabilirsiniz. Bunun için E-posta Seçenekleri penceresinden yukarıdaki seçeneği etkinleştirmeniz ve uygun bir klasör seçmeniz yeterli.

Okuyucu Yorumları