Gönder menüsü sıralamasını değiştirme

Gönder menüsü son derece pratiktir, özellikle de dosya kopyalamak istediğinizde. Tek sorun, en sık kullanılan seçeneklerin otomatik olarak liste başına taşınmaması ve genellikle diğerlerinin arasında bir yere sıkışması. Bu durum sizi arama yapmak zorunda bırakıyor.

Gönder menüsü sıralamasını değiştirme

Windows menüdeki komutları alfabetik olarak sıralıyor. Ancak küçük bir hileyle bu sıralamaya müdahale edebilirsiniz. Bunun için kısayolların adlarını uygun şekilde değiştirmeniz gerekiyor. Windows Gezgini'nde adres satırına %userprofile% adresini girerek ilgili sistem klasörüne geçin.

Daha sonra SendTo adlı alt klasörü açın. Listenizde 3½ inç disket sürücünün olması muhtemel. Ancak onun yerini Posta Alıcısı'nın almasını istiyorsunuz. Bu hiç zor değil. Sağ fare tuşuyla Posta Alıcısı simgesine tıklayın ve açılan bağlam menüsünden Ad değiştir'e tıklayın. İmleci kısayolun adının başına taşıyın ve ünlem ya da alt çizgi karakteri girin. [Enter]'a tıklayarak ad değişikliğinin geçerlilik kazanmasını sağlayın.

Artık bu seçenek Gönder menüsündeki listede kendisine en üst sırada yer bulacak. Seçeneklerin tümünü kendi kullanım alışkanlıklarınıza göre sıralamak istiyorsanız numaralandırmadan yararlanmanızı öneriyoruz. Bunun için yukarıdaki yöntemle dosyaların adlarını değiştirirken sayılardan yararlanabilirsiniz. Sayı ile ismin arasına boşluk karakteri koymanız okunabilirliği artıracaktır. Numaralandırma sonrasında Windows'un alfabetik sırayı izlediğini ve 1, 11, 2 şeklinde bir sıralama yaptığını unutmayın. Bu nedenle seçenek sayısı 10'dan fazlaysa 01, 02, 03 şeklinde devam eden bir numaralama yöntemi kullanmalısınız. Sıralama yaptığınız değişikliğe rağmen istediğiniz şekli almadıysa sorunun kaynağı SendTo klasöründe yer alan desktop.ini dosyası olabilir. Bir metin düzenleyicisi yardımıyla dosyayı açın ve [LocalizedFileNames] alanından sıralamayı ve sayıları uygun şekilde değiştirin. Dosyayı kaydettikten sonra SendTo klasöründeki dosya adlarını yeniden değiştirin. Bu noktada desktop. ini dosyasındakilerle uygun adlar seçtiğinizden emin olun.

Okuyucu Yorumları