Kullanılmayan klasörleri Başlat'tan çıkarmak

Kullanıcıların birçoğu Başlat menüsünde yer alan Resimlerim ve Müziğim gibi kişisel klasörlere ait kısayolları kullanmıyor. Ayrıca derslik gibi ortak kullanıma açık alanlarda bu kısayolları tüm bilgisayarların Başlat menülerinden kaldırmak isteyebilirsiniz.

Kullanılmayan klasörleri Başlat'tan çıkarmak

Bilgisayarların birinde Başlat / Çalıştır menüsü üzerinden regedit komutunu girerek Kayıt Defteri Düzenleyicisi'ni başlatın veHKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced anahtarına geçin. Başlat menüsündeki kısayollardan örneğin Müziğim'e ait olanı kaldırmak için Düzen / Yeni / DWORD Değeri menüsünden Start_Show-MyMusic adlı bir kayıt oluşturun ve bu kayda çift tıklayın. DWORD Değerini Düzenle penceresinden Değer Verisi alanına 0 değerini girin. Diğer sistem klasörleri için kullanmanız gereken DWORD değerlerini aşağıdaki tabloda bulabilirsiniz. Bu bilgisayarda yaptığınız ayarları diğer PC'lere de kolayca aktarabilirsiniz. Bunun için soldaki alandan Advanced anahtarını işaretleyin ve Dosya / Ver seçeneğiyle Kayıt Defteri Dosyası Ver penceresi üzerinden dosya adını ve hedef klasörü belirleyin. Kaydet'e tıklamadan önce Seçili dal'ı işaretlediğinizden emin olun. Oluşturulan dosyayı herhangi bir metin düzenleyicisiyle görüntüleyebilirsiniz.

İlk iki satırdaki Windows Registry Editor Version 5.00 ve HKEY_CURRENT_ USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced'ın ve tırnak içerisinde kullandığınız DWORD değeriyle başlayan satırların dışında kalan içeriğin tümünü silin. Bu dosyayı Windows XP yüklü diğer sistemlere aktarabilir ve Windows Gezgini'nde üzerine çift tıklayarak açabilirsiniz. Açılan pencerede Evet'e tıklayarak işletim sisteminin değişikleri otomatik olarak Kayıt Defteri'ne eklemesini sağlayın. Sonuç almak için bilgisayarınızı yeniden başlatmalısınız.

Okuyucu Yorumları