Tırnak işaretlerini bir örnek yapın

Noktalama işaretlerini, yazıya uyum sağlaması için bir örnek yapmak artık çok kolay

Uyumlu noktalama işaretleri

dillerden ı ı için bir örnek yapmak gerekir. Özellikle larda bunu tek tek yapmak uzun ve sinir bozucu olabilir. Fakat var.

Bunun için öncelikle Word'ün otomatik olarak matbaalık karakterleri girdiğinden emin olmalısınız. "Dosya/Seçenekler" yolunu izleyerek ayarlar menüsünü açın ve sol taraftaki menüden "Yazım Denetleme"ye tıklayın. "Otomatik Düzeltme Seçenekleri" butonuna tıklayın ve açılan pencerede "Yazarken Otomatik Biçimlendir" sekmesinin altındaki »"Düz tırnakları", "akıllı tırnaklar" ile« seçeneğinin işaretli olduğundan emin olun. "Tamam"a basarak pencereyi kapatın.

Bu değişiklik yapıldıktan sonraki yazılar için geçerli olacak, bu yüzden önceden yazılan kısmı da değiştirmek gerekiyor. Bunun için GİRİŞ menüsünde "Düzenleme" başlığının altından "Değiştir"e tıklayın. "Aranan" bölümüne değiştirmek istediğiniz karakteri yazın, altındaki "Yeni değer" bölümüne de ["] işaretini yazın. "Tümünü Değiştir" butonuna tıkladığınızda araç bütün yazıyı tarayacak ve değiştirmek istediğiniz karakterleri otomatik olarak değiştirecektir.

Okuyucu Yorumları