Windows'un iki yakasını bir araya getirin.

WIndows 8 Modern uygulamalarını pencerede çalıştırın

Windows içinde Windows

Microsoft'un amfibi işletim sistemi Windows 8 hem tablet hem de masaüstü arayüzünü tek bir bünyede toplamayı başarıyor, fakat bu esneklik bazen sorunlara da neden olmuyor değil. Modern (Metro) arayüzündeki tablet odaklı uygulamalar doğrudan tam ekranda açılıyor ve çalışıyor. Tabletler için ideal olan bu özellik, 24 inç monitöre sahip bir masaüstü kullanıcısı için sinir bozucu ve kullanışsız olabiliyor.

ModernMix (https://www.stardock.com/products/modernmix/download.asp) isimli becerikli araç ise Modern uygulamalarını alıştığımız pencerelerde açılmaya zorluyor. Ücretsiz süreli deneme sürümü olan ModernMix'i beğenirseniz süresi sonunda 4,99 dolar karşılığında satın alabiliyorsunuz.

Kurulum sırasında Start8 seçeneğini iptal edin ve "Next"e basın. "ModernMix'i Dene" seçeneğini seçin ve e-posta adresinizi girin, devam etmeden önce e-postanızı kontrol edin ve gelen postadaki "Activate 30-Day Trial" butonuna tıklayın. Kurulumda "İleri"ye tıklayınca kısa bir tanıtımın ardından ayarlar penceresi açılacak. "Genel" sekmesinde uygulamaların hangi arayüzde hangi modda açılacağını belirleyebilirsiniz. "Gelişmiş" sekmesi altında tam ekran uygulamaların da görev çubuğunda gözükmesi gibi detaylı ayarları yapabilirsiniz. "Uyg. Ayarları" sekmesinde her uygulama için özel ayar atayabilirsiniz, örneğin Hava Durumu uygulamasının her zaman pencerede açılmasını istiyorsanız, uygulama simgesine sağ tıklayın ve açılan menüde "Pencereye al" seçeneğini işaretleyin. İsterseniz "Masaüstüme bu uygulamanın kısayolunu oluştur" seçeneğini işaretleyerek istediğiniz uygulamaya masaüstünden hızlı bir şekilde erişebilirsiniz.

Ayrıca ModernMix tam ekran uygulamalarda, sağ üst köşeye küçük bir menü yerleştiriyor. Bu menüden kolaylıkla uygulamayı pencereye alabilir, kapatabilir ya da Düğmeler'i açabilirsiniz. [F10] tuşunu kullanarak da iki görünüş arasında kolayca geçiş yapabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları