Insider'a göre iPhone'u endişelendirmesi gereken 3 telefon markası

Küresel akıllı telefon sevkiyatları 2024'ün ilk çeyreğinde yükseldi. Peki, en çok hangi markalar telefon sattı? İşte detaylar...

iPhone'u endişelendirmesi gereken 3 telefon markası

Pazar araştırması firması IDC'nin ön verilerine göre küresel akıllı telefon sevkiyatları 2024'ün ilk çeyreğinde yıllık bazda %7,8 artışla 289,4 milyon adede yükseldi. Peki, ilk çeyrekte en çok hangi markalar telefon sattı? Ve rakamlar neler söylüyor?

IDC'den Nabila Popal rakamları yorumlarken, "Akıllı telefon pazarı son iki yıldaki türbülanstan hem daha güçlü hem de daha farklı bir şekilde çıkıyor. Öncelikle, tüketiciler cihazlarını daha uzun süre ellerinde tutacaklarını bilerek daha pahalı cihazları tercih ettikçe değerde ve ortalama satış fiyatlarında artış görmeye devam ediyoruz" diyor.

Popal'a göre ilk 5 şirket içinde dikkat çeken notlar var. Örneğin Xiaomi, son 2 yıldaki gerilemeden sonra geri dönmüş görünüyor. Transsion, uluslararası pazarlarda agresif bir büyümeye sahip. Samsung'un genel olarak son çeyreklere göre daha güçlü bir konumda olduğu görülüyor. İphone ise 2. sıraya düştü. iPhone'ların küresel sevkiyatları yılın ilk çeyreğinde yaklaşık %10 oranında azaldı.

Listeye göre Samsung ilk çeyrekte 60,1 milyon akıllı telefonla ilk sırada yer alıyor. Çinli üretici Transsion ilk çeyrekte 8,5 milyon telefon satışıyla pazar payını yüzde 9,9'a çıkararak dördüncülüğe yükseldi. Geçen yıla göre büyüme oranı dikkat çekiyor.

Xiaomi'nin Pazar Payı

Xiaomi

Business Insider ise rakamlara ilişkin haberinde iPhone'un endişelendirebilecek 3 markayı yorumlamış. Bu markalardan biri Xiaomi. Xiaomi'nin satış rakamları dikkat çekici. Xiaomi'nin ilk çeyrekte akıllı telefon sevkiyatları %33,8 oranında arttı ve marka 3. sıraya yerleşti. Aslında marka en büyük pazar Çin'de 5. sırada olmasına rağmen özellikle Hindistan'da güçlü bir varlık oluşturdu. Xiaomi ayrıca kısa bir süre önce elektrikli otomobili SU7'yi piyasaya sürdü.

Transsion Yıla Güçlü Bir Başlangıç ​​Yaptı

Listede büyüme rakamlarıyla dikkat çeken bir diğer marka da Transsion. Transsion Tecno, Itel ve Infinix akıllı telefon serilerinin arkasındaki şirket. Insider'a göre şirket Afrika'da özellikle başarılı durumda. Insider "Telefonları birden fazla SIM kart yuvasına sahip, bu da kullanıcıların kapsama alanını kolayca değiştirmesine olanak tanıyor ve CFR'ye göre Afrika dilleri için klavyeleri ilk destekleyenler arasında yer alıyor" diyor. Transsion'ın en yeni ürünleri arasında Samsung Galaxy Z'yi anımsatan katlanabilir bir cihaz olan Tecno Phantom V yer alıyor.

Ve Samsung

Samsung

Insider'a göre Samsung, Kuzey Amerikalı tüketicilerin en tanındığı iPhone rakibi ve şimdi yapay zekayı Galaxy serisine entegre etmeye çalışıyor. Samsung, 2024'ün ilk çeyreğinde sevkiyatları biraz (%1'den az) azalmasına rağmen, küresel akıllı telefon üreticileri arasında Apple'ı geride bırakarak en üst sırada yer aldı.