Pdf Excel'e nasıl çevrilir? Pdf Excel’e çevrilince içerik bozulur mu?

Pdf Excel'e nasıl çevrilir? sorusu sıklıkla merak konusu oluyor. Bu makalede Adobe ile PDF'i Excel'e çevirme yollarını ve 'PDF Excel'e çevrilince nasıl açılır ya da bozulma olur mu' gibi soruların yanıtlarını paylaştık. İşte detaylar...

Pdf Excel'e nasıl çevrilir? Pdf Excel’e çevrilince içerik bozulur mu?

Bilgisayar ortamında dosyaların kolay taşınmasını sağlayan Pdf formatındaki dosyaları Excel formatındaki bir dosyaya dönüştürmeniz mümkündür. Pdf Adobe yazılım şirketi tarafından bulunan ve hazırladığınız işleri kolaylıkla taşınabilmesi için üretilmiş bir dosya formatıdır. Excel programı ise Windows işletim sistemi tabanlı çalışan bir tablolama dosya formatıdır. İndirdiğiniz Pdf dosyasını Excel formatındaki bir dosyaya çevirmeniz için 2 yöntem uygulayabilirsiniz. İlki çevrimiçi bir ortamda dönüştürebileceğiniz programları kullanmaktır. Diğer yöntem ise Adobe yazılım şirketinin ücretsiz uygulamasını kullanmaktır. (Bu makalenin ardından excel formülleri başlıklı yazıya da bakabilirsiniz)

Acrobat ile Pdf’yi Excel’e Dönüştürme

excel pdf

Adobe yazılım şirketinin ürettiği bir program olan Acrobat kullanarak indirdiğiniz Pdf formatındaki dosyaları Excel dosya formatına çevirebilirsiniz. Bunun için şu adımları izlemeniz gerekir:

  • Acrobat programını kullanarak Excel’e dönüştürmek istediğiniz Pdf dosyasını açın.

  • Sağ menüde yer alan Pdf’yi Dışa Aktar sekmesini tıklayın.

  • Dışa aktarmak istediğiniz formatı belirlerken sırasıyla elektronik tablo ve Microsoft Excel Çalışma Kitabı seçeneklerini tıklayın.

  • Karşınıza çıkan ekranda Dışa Aktar sekmesini tıklayın.

  • Dışa Aktar’ı seçtikten sonra dosyayı yeniden adlandırarak Kaydet öğesine tıklayın ve dönüştürme işlemini tamamlayın.

  • Bütün adımları sırasıyla uygulayarak Acrobat üzerinden Pdf formatındaki dosyalarınızı ücretsiz ve pratik bir şekilde Excel dosya formatına çevirebilirsiniz.

Pdf’den Excel’e Çevrilen Dosyalar Nasıl Açılır?

Pdf formatındaki dosyaları Excel dosya formatına dönüştürürken Excel çalışma kitabını indirmeniz gerekir. Excel’i açtıktan sonra dosya menüsünde yer alan Aç butonuna tıklayın ve dönüştürdüğünüz excel dosyasını seçin. Aynı zamanda çevrimiçi olarak indirdiğiniz Excel dosyasını dilediğiniz zaman açabilmek için, Adobe Document Cloud hesabına giriş yapmanız gerekir. Ardından hesabınıza dosyayı indirerek, çevrimiçi olarak dönüştürdüğünüz dosyaya istediğiniz her zaman ulaşabilirsiniz.

Pdf Excel’e Çevrilince İçerik Bozulur mu?

Adobe yazılım şirketine ait bir dosya formatı olan Pdf bilgisayarlarda hem dosya taşınmasını kolaylaştırır, hem de kaliteli bir dosya oluşturmanızı sağlar. Pdf ile oluşturulan veriler, Excel elektronik tablosuna dönüştürülebilir. Dönüştürme işlemi uygulandıktan sonra ve işlem tamamlandıktan sonra oluşan Excel dosyası üzerinde hücre aralıklarında veriler oluşturabilir ve oluşturduğunuz verileri düzenleyebilirsiniz.

Çevrimiçi Ortamda Pdf Nasıl Excel’e Çevrilir?

Çevrimiçi ortamda Linux, Mac ve Windows işletim sistemleri dahil olmak üzere Pdf dosyalarını Excel dosya formatına dönüştürebilirsiniz. Fakat çevrimiçi dönüştürme programları üzerinden bu işlemleri gerçekleştirmeniz için bilgisayarın internet bağlantısı olmalıdır. Pdf dosyalarını Excel tablolarına dönüştürmek için en çok uygulanan yöntemdir. Bu imkanı sunan birçok program vardır. Bu programları kullanarak ilk dönüştürme işlemlerini ücretsiz bir şekilde yapabilirsiniz. Fakat sonraki dönüştürme işlemleri için cüzi miktarlarda abonelik oluşturabilirsiniz. Çevrimiçi dönüştürücü programlarına üye olmak, sürekli olarak bu dönüştürme işlemlerini uygulamak isteyenler için ideal bir çözümdür.

Çevrimiçi ortamda Pdf formatındaki dosyaları Excel dosya formatına dönüştürürken gerçekleştirilen işlemler güvenilirdir. Program sistemine yüklediğiniz dönüştürmek istediğiniz Pdf dosyası, dönüştürme işlemi tamamlandıktan sonra sistemden silinir. Böylelikle güvenlik ihlalinden kaynaklı bir problemle karşılaşma ihtimaliniz yoktur.

Bu yöntemi uygulamak için;

  • Bilgisayarınızdan dönüştürmek istediğiniz Pdf dosyasını programda uygun gösterilen alana sürükleyin.

    Çıktı ayarını belirleyin.

  • Karşınıza çıkan ekranda Dönüştürmeyi Başlat sekmesine tıklayın.

  • Dönüştürme işlemi tamamlandıktan sonra, dosyayı hızlı bir şekilde bilgisayarınıza indirin.

  • Hızlı ve pratik bir şekilde otomatik sistem tarafından dönüştürülen bu programı kullanırken, dönüştürme işlemi tamamlandıktan 3 dk sonra yüklediğiniz dosyalar silinir.

Pdf Excel’e Dönüştürme Ücretli mi?

Adobe yazılım şirketine bağlı olarak kullanılan Acrobat programı üzerinden Pdf dosyalarına dair tüm işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. Pdf dosya formatındaki dosyaları word, powerpoint ve excel gibi dosya formatına dönüştürebilirsiniz. Pdf üzerindeki verileri, imzalamak, görüntülemek ve paylaşmak gibi başka formatlara da dönüştürme işlemleri uygulanabilir. Pdf üzerinde gerçekleştirmek istediğiniz tüm bu işlemler ücretsizdir. Fakat çevrimiçi ortamda Pdf formatındaki bir dosyayı Excel dosya formatına dönüştürmek isterseniz, ilk dönüştürme uygulamanız ücretsizdir. Fakat daha sonraki dönüştürme işlemleri için bir kullanıcı hesabı oluşturmanız gerekir.

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: