Dışı benziyor ama: Orijinalinin ve sahtesinin içi böyle görünüyor

Bir çift taklit AirPods dışarıdan orijinaline benziyor gibi görünse de beyaz plastik dış yüzeyinin arkasındaki teknoloji görünüşe göre oldukça farklı.

Bilgisayar donanımı üreticisi olan Lumafield'in pazarlama müdür Jon Bruner, sosyal medyadan çarpıcı bir video paylaştı. Bruner'ın paylaşımı bir çift orijinal AirPods'un CT taramalarını bazı sahte ürünlerle karşılaştırıyor. (Kaynak)

3 ÖNEMLİ FARK VAR

Lumafield, AirPods Pro'nun mühendisliğini "minyatürleştirme harikası" olarak tanımlıyor ve gerçek ile sahte AirPods'ların pilleri, devreleri ve genel kaliteleri arasındaki önemli farkları inceliyor. Taranan gerçek AirPods, bir çift AirPods Pro'ydu.

Lumafield, AirPods Pro'nun mühendisliğini "minyatürleştirme harikası" olarak nitelendiriyor. Jon Bruner/Lumafield

Görünüşe göre sahte AirPod'un içindeki kablolar çok fazla boş alan bırakıyor ve bu da daha düşük bir ses kalitesine yol açıyor. Lumafield'e göre gerçek AirPods'larda, AirPods'un verimli bir şekilde çalışmasını ve kulaklıkların çoğu insanın kulağına hitap etmesini sağlayan küçük, düğme hücreli piller bulunuyor. Sahte AirPods'lar ise daha az güvenli olabilecek pillere sahip. Piller kulaklığın şeklini belirliyor, bu da onu daha hantal ve potansiyel olarak daha az konforlu hale getiriyor.

Orijinal AirPods'un içindeki kablolar da çok daha karmaşık. Bruner attığı bir tweet'te, sınırlı miktardaki alanın tamamının kullanıldığından emin olmak için tüm devrelerin AirPod'un içine verimli bir şekilde yerleştirildiğini söyledi. Bruner'e göre sahte AirPod'larda "çok daha az şey var".

Lumafield'e göre sahte AirPods'larla gerçeği kadar ses kalitesi elde etmek mümkün değil.

Sahte AirPod'un içindeki kablolar çok fazla boş alan bırakarak ses kalitesinin düşmesine neden oluyor. Jon Bruner/Lumafield