Kahve Makinesi Satın Almadan Önce Bilmeniz Gerekenler

Eğer şu sıralar bir kahve makinesi satın almayı düşünüyorsanız bu video işinize yarayacak, zira bu makineler ne gibi özellikler sunuyor, artıları neler, eksileri neler -hiç fikriniz yoksa bile- bu video ile bunları da biraz anlayabileceksiniz. Hepsini Karaca Coffee Art 1353 incelemesinde anlattık.

Eğer şu sıralar siz de bir kahve makinesi satın almayı düşünüyorsanız bu video işinize yarayacak diye düşünüyoruz, zira bu makineler ne gibi özellikler sunuyor, artıları neler, eksileri neler -hiç fikriniz yoksa bile- bu video ile bunları da biraz anlayabileceksiniz. Tabi detaylı video kanalda yayında, ancak kısa hali de şimdi burada. O halde buyursunlar...

Karaca’nın Coffee Art 1353 kahve makinesini 2 ay kadar kullandık. 20 bar basınçlı bir espresso makinesi olmakla birlikte espresso bazlı kahve türlerini yapabiliyorsunuz. Otomatik makinelerin aksine; çekirdek öğütme, kahve tamperleme, süt köpürtme işlerinin hepsini siz yapıyorsunuz. Yani bir nevi evinizin baristası oluyorsunuz. Biraz zahmetli, fakat kahve işinin keyfi biraz da burada gizli.

Makinenin 1.8 litrelik su kapasitesi var, süt için ayrı bir haznesi yok. Üst tarafında fincan ısıtma plakası bulunurken, sütü ısıtmak ve köpürtmek için buhar çubuğunu kullanıyorsunuz. Otomatik olarak single ve double espresso seçenekleri var. Portafilter boyutu ise 53 mm. Temel seçenekler olarak bunlar gayet yeterli.

Ancak elbette eksileri de var ve gerek bu makine gerek diğer benzer makinelerle ne gibi kahveler yapabileceğinizi tam videoda anlattık.