Masaüstü Bilgisayar Esnekliğini Dizüstüne Taşıyan Laptop

Asus, klavyenin altına gizlediği 14 inçlik ikinci ekranıyla Zenbook Duo’nun üretkenlik seviyesini en üst noktaya taşımayı hedefliyor. Peki bunu başarabiliyor mu? İşte tüm detaylarıyla Asus Zenbook Duo (2024) incelemesi!

Asus, yaratıcı işlerde çalışanlar için tasarladığı Zenbook Duo dizüstü bilgisayarının 2024 versiyonuyla kalıpların dışına çıkmayı başarıyor. Önceki modellerin ufak boyutlu ikinci ekranlarını maziye gömen Asus, yenilenen versiyona 14 inçlik devasa bir ekran dahil ediyor.

Klavyenin altına gizlenen bu ekran, ana ekranla birebir aynı özelliklere sahip. Her iki ekran da 3K çözünürlüğe ve 16:10 en boy oranına sahip dokunmatik OLED panellerden oluşuyor. Pantone onaylı ekranların yenileme hızı 120 Hz iken tepe parlaklığı 500 nit. Ayrıca HDR True Black 500 ve TÜV Rheinland sertifikaları da alınmış durumda.

İkinci ekranın aktifleştirilmesi için klavyenin sökülmesi yetiyor. Daha sonrasında kasanın altındaki metal stand yardımıyla bilgisayarı sabitledikten sonra Zenbook Duo’yu bir masaüstü bilgisayar gibi kullanabiliyorsunuz. Alt ekrana üç parmakla dokunmak sanal touchpad’i aktifleştirirken, sekiz parmakla dokunmak sanal bir klavye ortaya çıkarıyor. Bu sayede masaüstü bilgisayar kullanıyormuşçasına klavye/touchpad kombinasyonu yaratabiliyorsunuz.

Eğer yazılımla, tasarımla veya video edit işleriyle uğraşan biriyseniz, incelemenin tam haline Youtube kanalımızdan ulaşabilirsiniz.