Microsoft'tan "şaka" tespit eden yapay zeka!

Microsoft'un geliştirdiği yeni yapay zeka, çok farklı bir görevi büyük başarı ile tamamladı!

Yapay zekada yeni dönem!

Microsoft, yeni bir araştırma projesi kapsamında bilgisayarlara mizah ölçümlemesi yapabilme özelliği kazandırmak için bir çalışma gerçekleştirdi. Şirket, New Yorker dergisinin düzenlediği karikatür başlığı yarışması için okuyucuların gönderdiği binlerce komik manşeti değerlendirebilecek algoritma geliştirdi.

New Yorker dergisinin düzenlediği yarışma, 2005 yılından bu yana okuyucular arasında favori hale gelmiş durumda. Dergi başlığı olmayan siyah beyaz bir karikatür yayınlıyor ve okuyucular bu karikatürü tanımlayacak en iyi başlığı gönderiyorlar. Kazanan başlık ise bir sonraki sayıda yayınlanıyor.

Sonuçlar aslında haftada ortalama 5.000 okuyucu gönderisi alan New Yorker editörlerine yardımcı olabilecek nitelikteydi. Geliştirilen yapay zeka, karikatür ve başlığı değerlendirerek seçimlere yardımcı olmaya çalıştı. Bloomberg kaynaklı haberler yapay zekanın yüzde 55.8 oranında başarı sağladığını ortaya koyuyordu. Bu da New Yorker editörlerinin iş yükünün yarı yarıya azalacağı anlamını taşıyor.

Elbette Microsoft'un amacı sadece New Yorker çalışanlarına daha fazla boş zaman yaratmakla sınırlı değil. Şirket bu yapay zeka fonksiyonunu Cortana'ya entegre ederek daha eğlenceli bir dijital asistan deneyimi sunabilir.

Okuyucu Yorumları