Mona Lisa tablosunda gizli resimler iddiası!

Mona Lisa'yı analiz eden bilim adamı, resmin altında 2 farklı kadın bulduğunu iddia ediyor!

Mona Lisa'da büyük gizem!

Fransız bilim adamı Pascal Cotte, Leonardo da Vinci'nin "Mona Lisa" adlı eserinin altında gizli resimler bulduğunu söyledi. Cotte, çeşitli teknolojik yöntemler kullanarak 10 yıldır tabloyu analiz ettiğini ifade ediyor.

Louvre Müzesi ise çalışmaların bilimsel bir ekip tarafından yürütülmediğini belirterek iddalar üzerine yorum yapmayı reddediyor. Müze, bilim adamına 2004 yılında eser için erişim izni vermişti.

Mona Lisa'yı analiz etmek için Katman Ayrıntılandırma Yöntemi (LAM) tekniğini kullanan Cotte bu sayede boya katmanları arasında ne olduğunu yeniden keşfetmenin mümkün olduğunu iddia ediyor. Bilim adamı, resim yüzeyinin altında aslında 500 yıldan fazla bir süredir farklı bir kadın yattığını ve bunun orjinal Lisa olduğuna inandığını söylüyor.

Cotte resmin altında aslında iki kadın resmi bulduğunu, birinin daha büyük bir kafa, burun ve ellere ancak daha ince bir dudağa sahip olduğunu, Leonardo'nun gravürlerindeki diğer resmin ise Madonna tarzı bir görüntüyü yansıttığını ifade ediyor.

Cotte, BBC Two'da yayınlanan Mona Lisa Sırları isimli belgeselde: "Şimdi boya katmanları içinde tam olarak ne olduğunu analiz edebilir ve resmi bir soğan gibi katmanlarına ayırabiliriz. Böylece resmin tüm kronolojisini yeniden inşa etmemiz mümkün olur" dedi.

Okuyucu Yorumları