Telefonunuza Süper Güçler Kazandıracak 5 Uygulama!

Telefonunuzun standart işlevleriyle ve her gün kullandığınız uygulamalarla yetinmek istemiyorsanız, bu 5 uygulamaya mutlaka göz atın!

Telefonunuza süper güçler kazandırın!

Telefonla her gün herkesin yaptığı standart işlerin önüne geçmek, onun üzerinde biraz daha kontrol sahibi olmak veya işlevlerini geliştirmek istiyorsanız, aşağıdaki araçları denemenizi tavsiye ediyoruz. Bu araçlar sayesinde Android ve iOS'u hızla ele geçirecek, belirli işlevleri otomatik hale getirecek ve faydalı kısayollar oluşturabileceksiniz.

Tasker

Tasker

Tasker, Androd'in belki de en iyi otomasyon uygulaması. Tasker ile uyarılar, uygulamalar üzerinde değişiklikler yapabilir, telefon ayarlarını değiştirebilirsiniz. Yeni başlayanların kafasını biraz karıştırabilse de, Tasker için harcadığınız zamanın karşılığını alacaksınız.

Tasker ile örneğin belirli saatlerde belirli bir uygulamayı çalıştırabilir, ekran kapandığında Wi-Fi bağlantısını kapatabilir, belirli bir konumdayken telefonun sesini kapatabilir, duvar kağıdını düzenli olarak değiştirebilirsiniz.

Tasker ile hazırladığınız görevleri ayrı bir mobil uygulama olarak kaydedip, başkalarıyla paylaşmanız bile mümkün.

Google Play Store'dan indirin: Tasker (9,13 TL)

Workflow

Workflow

Kamera rulosundaki ekran görüntülerini silmek, izlediğiniz YouTube videosuyla ilgili şarkıyı Spotify'da açmak, bağlantıları Chrome'da açmak, web sayfalarını Kindle'a göndermek, Workflow ile yapabileceklerinizin sadece bazıları.

İki iOS uygulaması arasında otomatik hale getirmek istediğiniz bir şey varsa, bu konuda Workflow size yardımcı olabilir.

App Store'dan indirin: Workflow (3 dolar)

IFTTT/Do

IFTTT/Do

En az çabayla en iyi sonuçları elde etmek istiyorsanız, aradığınız uygulama IFTTT. IFTTT'nin önceden hazırlanmış "tarifleri" (recipes), tetikleyiciler ile eylemleri bir araya getiriyor. Desteklenen uygulamaların ve hizmetlerin sayısı oldukça geniş.

IFTTT'nin uygulamasının adı IF (ücretsiz, Android ve iOS için sunuluyor) ve web uygulamasının kırpılmış bir sürümü gibi çalışıyor. Yapabilecekleriniz arasında Instagram'da paylaştıklarınızı fotoğraf olarak Twitter'da paylaşma, Facebook'a SMS ile güncelleme gönderme, tweet yoluyla hava durumu alma gibi şeyler var.

Automate

Automate

Automate ile şarj ayarlarını değiştirmeden SMS göndermeye, telefonunuzdaki sayısız eylemi tetikleyebilirsiniz. Kullanıcı dostu sayılabilecek arayüz, bir akış şeması yoluyla otomasyon görevlerinin nasıl çalıştığını gösteriyor. Uygulamaya alışmanız biraz zaman alablir, ancak bir süre sonra cihazınızdaki çoğu ayarı, düğmeyi, sensörü ve uygulamayı kapsayan yüzlerce eylem, koşul, tetikleyici ve döngü ile birçok görevi otomatik hale getirebileceksiniz.

Google Play Store'dan indirin: Automate

Launch Center Pro

Launch Center Pro

Launch Center Pro, giriş ekranından veya uyarı merkezinden erişebileceğiniz kısayollar oluşturuyor. Bu kısayollar, sadece uygulamaları açmakla kalmıyor, sizi uygulama içindeki belirli işlevlere ulaştırabiliyor. Evernote, Dropbox, Google Maps, Instagram, Tweetbot ve çok daha fazlası destekleniyor.

Uygulamanın Apple'ın en son iPhone'larda sunduğu 3D Touch işlevinin bir türevi olduğu söylenebilir. 3D Touch'ın aksine Launch Center Pro ile kısayolları ve eylemleri kendiniz belirleyebiliyor ve bunları bir dokunuşla çalıştırabiliyorsunuz.

App Store'dan indirin: Launch Center Pro (5 dolar)

Okuyucu Yorumları