YouTube televizyon kanalı olma yolunda!

YouTube, özel içeriklere sahip özel bir TV kanalı olma yolunda ilk ciddi adımlarını attı!

YouTube TV için ilk adımlar!

YouTube, sitede yayınlanacak "özel içerikler" için ilk önemli imzaları attı. Yapılan açıklamada, YouTube üzerinde zaten popüler olan 4 isminin, The Fine Brothers, Prank vs. Prank, Joey Graceffa ve Smosh'un, resmi "YouTube şovları" için hazırlandığı duyuruldu. Bu imzalar, YouTube'un online bir TV kanalına, yani YouTube TV'ye doğru atılan ilk adımlar olabilir.

En çok "çocuklar/gençler/yetişkinler tepki veriyor" videoları ile bilinen The Fine Brothers'ın sekiz yıllık YouTube sadakati, 17 milyonun üzerinde üye, üç milyarın üstünde izleme ve bir Daytime Emmy ile sonuçlandı. Şimdi, Yakın zaman içerisinde televizyonlarda bulunan şarkı yarışmalarına hicveden bir komedi dizisi ile karşımıza çıkacaklar.

Ayrıca YouTube, 35 milyonun üzerinde üyeyi güldüren ve 7 milyarın üzerinde izlenen skeç ikilisi Smosh ile de ortaklık kurmuş durumda. Yeni komedi dizisinde Ian ve Anthony, bir tema restoranında çalışıyor olarak gözüküyorlar.

YouTube, Prank vs. Prank ile de reality TV alanına adım atacak. Jesse ve Jeana arasında altı yıldır süren bir "şaka savaşı" sayesinde bu ikili, yaklaşık 14 milyon üyeye ve iki kanal arasında 3 milyar izlemeye sahip oldular. Artık YouTube ve Google'ın sayesinde bu ikili ünlü misafirleri ağırlayacaklar ve "şimdiye kadarki en iddialı şakalarını" yapacaklar.

Joey Graceffa ise iki Teen Choice adaylığı, 5 milyonun üzerinde üyesi, 600 milyonun üzerinde izlenme sayısı bulunan bir isim ve yeni bir "gizem" serisine başlayacak.

YouTube'un açıklamasındaki son sürpriz ise, AwesomenessTV ile gerçekleştirecekleri bir ortaklık oldu. Bu ortaklık ile beraber uzun filmler çekilecek ve bu filmler, YouTube'un yıldızlarının katkılarına ve AwesomenessTV'den Brian Robbins'in yapımcılığına sahip olacak. Bu filmler önümüzdeki iki yıl içerisinde yayınlanacak ve YouTube'un önümüzdeki yıllarda yeni dağıtım sistemi olacağını düşündüğü bir akımın ilk adımını atacak...

Okuyucu Yorumları