Samsung Gear Live testte!

Samsung'un Android Wear'lı akıllı saati Gear Live'ı, tüm detaylarıyla test ettik!

Samsung Gear Live İnceleme
CHIP Online Notu 75
  • Android Wear
  • Kalp sensörü
  • Tasarım
  • Kullanım kolaylığı
  • Pil ömrü yeterli değil
  • Yazılım desteğine ihtiyacı var

Telefonların giderek büyüdükleri ve ekran genişlikleri arttıkça da rahat kullanımlarının sorgulanır bir hâl aldığı gerçeğini kabul etmemiz gerekiyor. Samsung'un popüler olan ancak ilginç boyutlara ulaşabilen "phablet"leri de bu savın en önemli destekçilerinden biri.

İşte tam olarak bu yüzden, Samsung Gear Live ürünleri giderek daha önemli bir konuma geliyorlar. Google destekli Android Wear yazılımı ile, telefonlardaki bildirim kontrol etme bağımlılığımız, devasa boyutlardaki telefonlardan, bileğimizdeki ürüne taşınıyor. Artık 5.7 inçlik ekranı ileSamsung Galaxy Note 3 gibi bir telefonunuz her titrediğinde, bu titreşimin sebebini öğrenmek için telefonunuz ile boğuşmanız gerekmiyor.

Akıllı saatiniz ile bu sorunun cevabını, bileğinizdeki ufak bir hareket ile öğrenmeniz mümkün. Böylelikle de daha rahat kırılabilen ve "kaybolabilen" akıllı telefonunuz daha uzun bir süre cebinizde kalabilir.

Telefonun avantajları bileğinizin üstünde

Tabii ki bu akıllı saatin cep telefonlarının yerini tutacak bir ürün olmadığını söylemek gerekiyor. Akıllı saatler, SIM kartları için bir bölüm taşımıyorlar ve aramaları direkt olarak saat üzerinden yapmanız mümkün değil.

Rakibi olan LG G Watch gibi, bu akıllı saat de Android 4.3 veya Android 4.4, ya da beta testinde bulunan biri iseniz Android L işletim sistemine sahip bir telefon istiyor.

Gear Live ile mesajlarınıza, e-postalarınıza, Facebook bildirimlerinize göz atmanız ve bazen ses komutlarına cevap verme olasılığı olan direkt pek çok uygulamayı kullanmanız mümkün.

Samsung, Tizen'li akıllı saatlerinde de aynı yolu izliyor. Ancak, Google'ın Android'i ile çalışması, Gear Live ürününün asıl önemini belirleyen nokta oluyor. Bu yazılım sayesinde, Gear Live, Samsung'un Tizen ile çalışan akıllı saatlerinden biraz daha iyi bir fiyata sahip ve daha rekabetçi bir saat olma özelliğini taşıyor.

Ekran

LG G Watch vs Samsung Gear Live

Samsung Gear Live, LG G Watch ile beraber Google Now'ın gücünün akıllı saat formundaki öncüsü olma özelliğini taşıyor ancak saatin en ilgi çeken ve belki de en tahmin edilebilir olan özelliği donanım kısmında bulunuyor.

Kare şeklindeki akıllı saat, 1.63 inçlik bir Super AMOLED ekrana ve inç başına 278 piksel imkanı sunan 320x320 çözünürlüğe sahip.

Her zaman açık olan ekran ise, bileğinizin dönüşü veya ekrana tıklamanız ile beraber aydınlanıyor ve en parlak halinde en iyi şekilde gözüküyor. Tabii ki bu durum da pil ömrünü önemli ölçüde azaltıyor.

Tabii ki bütün bu özellikler tanıdık geliyor olabilir çünkü bunların tamamı Gear 2, Gear 2 Neo ve Galaxy Gear ürünlerinde de bulunuyordu. Açıkçası, Samsung'un bu özellikleri yenilemesi için de çok geçerli bir sebep bulunmuyor denilebilir.

Bütün bu özelliklerin arasında ise LG G Watch, daha düşük kaliteli, 1.65 inçlik LCD IPS ekrana sahip ve sadece inç başına 240 piksellik 280x280 çözünürlüklü bir ekran sunuyor.

Başka bir deyiş ile, Moto 360 gelene kadar, akıllı saat marketinin kralı konumunda bulunacak olan ismin Gear Live olduğu söylenebilir.

Şimdi gelelim Samsung Gear Live'ın tasarımına ve sunduğu konfora...

Özetle

Android Wear işletim sistemiyle çalışan Samsung Gear Live, genel olarak başarılı bir akıllı saat olarak dikkat çekiyor. Üzerinde kalp sensörü bulundurması ve tasarım hatlarıyla beğendiğimiz saat, cep telefonunun iyi bir uzantısı olarak işlev görüyor.

Kimler Almalı

Telefonlardaki bildirim kontrol etme bağımlılığının devasa boyutlardaki ekranlardan, bileğindeki ürüne taşınmasını isteyen kullanıcılar Samsung Gear Live'ı tercih edebilir.

Alternatifleri

Samsung Gear Live'a alternatif olarak yine Android Wear platformunda LG G Watch'u önerebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Samsung Gear Live
Ürün Markası Samsung
CHIP Online Notu
75
İşletim Sistemi Android Wear
Ekran 1.63 inç Super AMOLED
Çözünürlük 320x320
Batarya 300 mAh
Bağlantı Bluetooth 4.0
Okuyucu Yorumları