iPhone'da notlara şifre koyma nasıl yapılır? Şifre kaldırma ve ekleme adımları

iPhone’unuzdaki notlarınıza şifre koymak istiyorsanız izlemeniz gereken adımları anlattık. iPhone notlar uygulamasına şifre koyma ve kaldırmayı farklı adımlarla gerçekleştirmek mümkün. İşte detaylar...

iPhone kullanıcılarının sıklıkla kullandığı uygulamalardan biri olan Notlar uygulaması, birçok farklı amaç için kullanılır. Özellikle web sitelerindeki oturum açma bilgilerinin, finansal/tıbbi bilgilerin ve birçok çeşitli özel bilgilerin kaydedildiği Notlar uygulamasını güvende tutabilirsiniz. Notlar uygulamasını güvende tutmak isteyen iPhone kullanıcıları için Apple Face ID ve Touch ID kullanımını sunar.

Eğer siz de iPhone’unuzdaki notlarınıza şifre koymak istiyorsanız öncelikle iPhone’unuzu iOS’un en son sürümüne güncellemelisiniz. Bunun yanı sıra iCloud’da bulunan Ayarlar’dan Notlar’ı açmalı ve iPhone’unuza kaydedilmiş notları kullandığınızdan emin olmalısınız.

iPhone Notlar’a şifre koymadan önce bir parola ve parola ipucu oluşturmalısınız. Oluşturduğunuz ipucunun kolay bir şekilde hatırlanabilir olduğuna da dikkat etmelisiniz.

iPhone Notlar’a şifre koymak için iki farklı alternatiften faydalanabilirsiniz. iPhone’unuzda bulunan Ayarlar’dan ya da Notlar uygulamasından bu işlemi kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Şifre koyduğunuz bir not, diğer cihazlarınızda da otomatik olarak korunur. Notların kilidini açmak için Face ID ya da Touch ID’yi tercih ettiyseniz öncelikle parolanızı girmeli ve ardından Face ID’yi ya da Touch ID’yi aktif hale getirmeniz gerekir. 

Ayarlar Uygulamasından iPhone Notlara Şifre Koyma 

Ayarlar uygulamasından yararlanarak iPhone notlarınıza oldukça kolay bir şekilde şifre koyabilirsiniz. Ayarlar’da parola oluşturmak için öncelikle Ayarlar uygulamasına girmeli ve ardından Notlar’a gitmelisiniz. Ardından Parola’ya dokunmalı parola oluşturmak istediğiniz hesaba dokunmalısınız. Tercihleriniz doğrultusunda bir parola girmeli ve ardından bir parola ipucu belirlemelisiniz. iPhone’unuz Face ID ya da Touch ID’yi destekliyorsa herhangi birini etkinleştirebilirsiniz. Etkinleştirme işlemini tamamladıktan sonra Bitti’ye dokunabilir, Ayarlar uygulamasından notlara şifre koyma işlemini tamamlayabilirsiniz. 

Notlar Uygulamasından iPhone Notlara Şifre Koyma 

Ayarlar uygulamasının yanı sıra Notlar uygulamasından da iphone notlarınıza şifre koyma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Notlar’da şifre oluşturmak için Notlar’ı açmalı ve şifre koymak istediğiniz nota gitmelisiniz. Daha Fazla düğmesine ve ardından Kilitle’ye dokunmalı, şifre girme işlemini gerçekleştirmelisiniz. Şifreyi girdikten sonra bir parola ipucu belirleyebilir ve iPhone’unuzun destekleme durumuna göre Touch ID ya da Face ID’yi etkinleştirebilir, Bitti’ye dokunarak notlarınıza şifre koyma işlemini tamamlayabilirsiniz. 

Notlar Şifre Korumasını Kullanma

Notlarızda bulunan bilgi listelerini, resimleri ve taranmış belgeleri parola koruması sistemini kullanarak güvende tutabilir, güvenlik önlemini artırabilirsiniz. Eğer siz de Notlar şifre korumasını kullanmak istiyorsanız kilitlemek istediğiniz notu açmalı ve Daha Fazla düğmesine dokunmalısınız. Ardından Kilitle’ye dokunabilir, notunuzu kilitleyebilirsiniz. Kilitleme işlemi gerçekleştikten sonra notunuz kalır ve ekranın üst kısmında açık kilit simgesi yer alır. Notunuzun içeriğini gizlemek için açık kilit simgesine dokunabilirsiniz. 

iPhone Notların Şifresini Açma 

iPhone Notlar uygulamasına şifre koyan kullanıcılar; şifre konulan nota girdiği anda ‘Bu Not Kilitli’ ibaresi ile karşılaşır. Kilitli notunuzu açmak için kilitli nota dokunmalı ve ardından Notu Görüntüle’ye dokunmalısınız. Face ID, Touch ID ya da parolanızı kullanarak kilitli notunuzu kısa bir sürede açabilirsiniz. Kilitli notlarınız açıkken diğer notlarınıza da göz atabilir, notlarınız üzerinde birçok farklı işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Notlar uygulamasını kapattığınız andan itibaren notlarınız tekrar kilitlenir. Aynı zamanda iphone’unuzun uyku moduna geçmesi de notlarınızın tekrar kilitlenmesini sağlar. 

iPhone Notların Şifresini Kaldırma 

İphone notların şifresini kaldırmak için kilitlediğiniz nota ve ardından Notu Görüntüle’ye dokunmalısınız. Notu Görüntüle’ye dokunduktan sonra parolanızı girebilir, eğer varsa Face ID ya da Touch ID’yi kullanabilirsiniz. Daha Fazla düğmesine dokunduktan sonra Sil’i seçerek iPhone’unuzdaki notun kilidini kaldırabilirsiniz. Kilit notunu kaldırma işlemi, Apple kimliği ile giriş yapılan aygıtlardan da notun kilidinin kaldırılmasını sağlar. 

Sonraki Haber

Forum