iPhone’da takvim etkinlik silme nasıl yapılır? iPhone takvime virüs bulaştığı nasıl anlaşılır?

iPhone kullanıcılarının sıklıkla kullandığı takvim uygulamasında etkinlikler planlanabiliyor. Peki kaydettiğiniz bir etkinliği silmek isterseniz hangi adımları izlemelisiniz? iPhone takvim virüsü nedir ve nasıl temizlenir? İşte tüm detaylar...

iPhone’da takvim etkinlik silme nasıl yapılır? iPhone takvime virüs bulaştığı nasıl anlaşılır?

iPhone cihazlar, kullanıcılarının günlük hayatını kolaylaştıracak çeşitli servisler sunar. Takvim ve ajanda gibi uygulamalar kullanılabilen işlevsel cihaz servisleri arasında yer alır. Hatırlatmalar, notlar alarak takvim üzerinden etkinlikler düzenleyerek önemli tarihlerini atlamayı önleyebilirsiniz. Etkinliklerin başlangıç saatlerine göre hatırlatma alarmları kurabilir, takvim üzerine not alabilirsiniz. Günlük hayatı kolaylaştıran iPhone takvim uygulamasında dilediğiniz etkinlik ekleyebilirsiniz. Kullanıcılar bazı durumlarda takvimde yer alan etkinlikleri kaldırmak isteyebilir. Bu durumda ise iPhone kullanıcıları takvim etkinliklerinin nasıl silineceğini hakkında araştırma yapar. Birkaç işlem ile cihaz üzerinden kısa sürede etkinlikleri silmek veya düzenlemek mümkündür.

iPhone kullanıcılarını yakından ilgilendiren diğer durumlardan biri ise takvim virüsüdür. Kullanıcılar, takvime virüs bulaştığını nasıl anlarız ve takvim virüsü nasıl temizlenir soruları için yanıtlar arar. Bu yazımızda iPhone kullanıcılarının işlerini kolaylaştıracak ipuçlarına yer vereceğiz.

iPhone’da Takvim Etkinlik Silme Nasıl Yapılır?

iphone takvim

iPhone kullanıcıları yanlışlıkla takvime abone olmuş olabilir veya istenmeyen takvim davetiyeleri ve etkinlikleri silmek isteyebilir. Takvim üzerinde yer alan etkinlikleri kaldırmak için takvim aboneliklerini kaldırabilirsiniz.

Etkinlikleri silmek için IOS sürümüne göre farklı işlemler yapmanız gerekir. iPhone IOS 14.6 ve üstü bir sürümde ise;

  • Takvim uygulamasını açın.

  • Silmek istediğiniz takvim etkinliğine dokunun.

  • Açılan ekranın alt kısmında yer alan “Bu Takvim Aboneliğini Bitir” yazısına tıklayarak onaylama ekranını açın.

  • Açılan ekranda “Aboneliği Bitir” yazısında tekrar tıklayarak işlemi onaylayın.

  • İşlem tamamlandığında istenmeyen etkinlik takvimden silinir.

IOS 14.6 önceki sürümlere sahip iPhone cihazlarda etkinlik silme işlemi için;

  • İlk olarak takvim uygulamasını açın.

  • Ekranın alt kısmında yer alan takvimler yazısına tıklayın.

  • Açılan menü üzerinden tanımadığınız takvimi seçerek bilgi ikonuna tıklayın.

  • Ekranı kaydırarak takvimi sil seçeneğine tıklayın.

Bu işlem yapıldığında etkinlik silinmezse Ayarlar menüsünde takvim aboneliğini kaldırabilirsiniz.

  • Ayarlar menüsüne girin.

  • Takvim>Hesaplar menüsüne giriş yapın.

  • Açılan sayfadan abone olunan takvimlere tıklayın.

  • Kaldırmak istediğiniz etkinliğin olduğu takvimi seçerek hesabı sil yazısına tıklayın.

  • Bu işlemleri yaparak takvimde yer alan istenmeyen etkinlikleri silebilirsiniz.

iPhone Takvim Virüsü Nedir?

Takvim virüsü, iPhone kullanıcılarının yakından takip ettiği konulardan biridir. Kullanıcılar, cihazlarına takvim virüsünün bulaştığını nasıl anlarız ve takvim virüsü nedir gibi soruların yanıtlarını araştırır.

Takvim virüsü, kullanıcıların kontrolü olmadan takvim uygulamasına çeşitli etkinlikler ekler ve günlük olarak bu etkinlikler için bildirimler gönderir. Takvim tarafından gönderilen etkinlik bildirimleri kullanıcılar ile ilgili değildir. Ancak gün içinde sık sık gönderilen bu bildirimler kullanıcıları rahatsız eder.

iPhone takvim uygulamanız haberiniz olmayan etkinlikler için bildirimler gönderiyorsa takvim virüsü bulaşmış olabilir. Apple, kullanıcılarına bu virüsün çeşitli linkler ile gönderildiğini açıklamıştı. Ödül kazandınız mesajları ve bilmediğiniz sitelerde açılan reklamlar bu durumun nedeni olabilir. İlgili linke tıklandığında reklam içeren bir takvime abone olunur. Abonelik ile gelen bildirimler aslında ilgili takvimin reklamlarıdır.

iPhone Takvim Virüsü Nasıl Temizlenir?

İstenmeyen takvim bildirimleri alıyorsanız iPhone’unuza takvim virüsü gelmiş olabilir. Spam sayfalar ile sızan bu virüs bir çeşit aboneliktir. Takvim aboneliği oluşturarak çeşitli reklam bildirimleri gönderilir. Gün içinde kullanıcıları rahatsız eden bu bildirimleri kolayca kaldırabilirsiniz. Bu bildirimler bir takvim aboneliğinde geldiği için ilgili takvim aboneliğini kapatmak kesin bir çözüm sunar.

  • Takvim virüsünü temizlemek için ilk olarak ayarlar menüsüne giriş yapın.

  • Takvim seçeneğine tıklayarak abone olunan takvimleri inceleyin.

  • Bildirim gönderen takvimi seçerek aboneliği bitir veya hesabı sil işlemi yapabilirsiniz.

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: