Microsoft Word'e Giriş

Bu bölümde yaygın olarak kullanılan Microsoft Word'le tanışmaya hazırlanın.

Temel Bilgiler: 4

Kelime işlemcilerle, yani metin düzenleyen programlarla daha önce zaten tanışmıştınız. Örneğin Wordpad ile yazı yazmayı öğrenmiştiniz. Şimdi de yaygın olarak kullanılan Microsoft Word'le tanışmaya hazırlanın...

Kelime işlemcilerin bir çoğu benzer esaslar üzerine kuruludur ve komutlar çoğu yerde aynıdır. Word tarafından sunulan önemli bir avantaj, diğer birçok kelime işlemci programla uyumlu olmasıdır. Örneğin çizelge ya da tanıtım hazırlamak için Word mükemmel bir araçtır. Word altında çok geniş metin yazma ve uygulama seçenekleri bulunur. Word ile metne resim ve şekiller, belgenin genel görüntüsünü iyileştirecek objeler yerleştirebilirsiniz. Ayrıca otomatik imla kontrolü veya eşanlamlılar sözlüğü (thesaurus) gibi ek özelliklerden de faydalanabilirsiniz. Word sayesinde çizelge tasarımı karmaşık bir işlem olmaktan çıkar. Word seçeneklerinde renkli kutular oluşturabilir ve metninizi karelere yerleştirerek isteğe göre değişiklikler yaratabilirsiniz.

Sözcüklerin Sayısı

Sözcüklerin Sayısı

SÖZCÜKLERİN SAYISI

Bir metnin uzunluğunu saptayabilmek için Word'ün sözcük sayma özelliğini kullanabilirsiniz. Buradan edineceğiniz bilgi, belgenin tüm bileşenlerini içerir (kelime, cümle, paragraf, sayfa ve harf gibi).

Metninizi hazırlarken dilediğiniz harf tipini seçebilir, renkli harfler ya da fonlar kullanabilirsiniz. Eğer aynı anda birçok işlem yapmak istiyorsanız, Word ile bunu da becermeniz mümkündür. Örneğin aynı anda birkaç farklı belgeyle çalışabilirsiniz. Çalışırken yardıma ihtiyaç duyduğunuzda, sorunlarınızı çözmek için size rehberlik edecek olan yardım tuşuna tıklamanız yeterli.

Microsoft Word'ün tüm işlevlerini anlamak oldukça uzun zaman gerektirir. Bu nedenle işlevler arasında aşama aşama gitmek en doğru yöntem olacaktır. ilerleyen sayılarda Word hakkında daha ayrıntılı bilgiler bulabilirsiniz. Ama şimdilik sadece temel özellikleri bilmeniz yeterli.

Terimler

... TERİMLER ...

BİÇİM OLUŞTURMA kavramı, bir metne uygulanabilen tüm karakteristikleri içerisinde barındırır. Örneğin boyutların, harf tipinin, sıralamanın, paragraf veya çizelgelerin hazırlanması işlemlerinin tama-mı biçim oluşturmanın temeli olarak nitelendirilebilir.

SÖZCÜK SAYIMI: Microsoft Word'ün ilgi çeken önemli özelliklerinden birisi de sözcük sayımıdır. Sözcük sayımını açmak için Araçlar menüsünde yer alan ilgili komutu çalıştırmanız yeterli olacaktır. Bu özellik ile metnin kaç harften, kaç kelimeden ya da kaç paragraftan oluştuğunu görmeniz mümkün. Üstelik cümleler arasındaki boşlukların bu sayıma dahil olup olmayacağına da kendiniz karar verebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları