Kabus bitmedi: “Black Phone 2” gişede birinci oldu!
“Black Phone 2” gişede büyük başarı elde etti! Blumhouse’a nefes aldıran devam filmi, güçlü açılışıyla 2025’in korku favorisi oldu.
Ekim ayının en çok konuşulan korku filmi “Black Phone 2”, vizyona güçlü bir giriş yaparak Blumhouse’a gişede büyük bir başarı kazandırdı. Film, açılış haftasında dünya çapında 42 milyon dolar gelir elde ederek birinci sıraya yerleşti.
Deadline’ın verilerine göre, filmin 26,5 milyon doları Kuzey Amerika’dan gelirken, geri kalan kısmı uluslararası gösterimlerden toplandı. Bu rakamlar, 2022’de vizyona giren ilk filmin açılışında elde ettiği 23,3 milyon dolar (yerel) ve 35,8 milyon dolar (küresel) hasılatın üzerine çıktı. Böylece Blumhouse, M3GAN 2.0 ve Wolf Man gibi 2025 yapımlarının zayıf performansının ardından yeniden çıkış yakalamış oldu.
Scott Derrickson yeniden yönetmen koltuğunda
İlk filmde olduğu gibi Scott Derrickson yönetmenliğinde çekilen devam filminde, tanıdık isimler yeniden bir araya geldi. Ethan Hawke, Mason Thames, Madeleine McGraw ve Miguel Cazarez Mora başrollerde yer alıyor.
Black Phone 2 konusu
Bu kez hikâye, ilk filmde ölen çocuk kaçırıcı “Grabber” karakterinin, bir çocuk kampındaki siyah bir telefon aracılığıyla kurbanlarına musallat olmasını konu alıyor. İlk film Joe Hill’in kısa öyküsünden uyarlanmıştı; ancak “Black Phone 2”, tamamen orijinal bir senaryo üzerine kurulu. Eleştirmenlerden gelen yorumlar da genel olarak olumlu yönde.