LAPD, o akşam Will Smith'i tutuklamaya hazırmış

2022 Oscar töreninin yapımcısı, Los Angeles Polis Departmanı'nın Will Smith'i sahnede Chris Rock'a tokat attığı için tutuklamaya hazır olduğunu söyledi.

LAPD, o akşam Will Smith'i tutuklamaya hazırmış

Söz konusu olay, Oscar Ödülleri'nde Rock'ın En İyi Belgesel ödülünü sunarken, Smith'in eşi Jada Pinkett-Smith'in saçıyla ilgili şaka yapması üzerine yaşadı. Jada alopesi olarak bilinen otoimmün hastalığıyla başa çıkmanın bir yolu olarak kafasını kazımıştı. Ünlü aktör Will Smith, sahneye çıktı ve komedyene tokat attı, daha sonra "Karımın adını ağzına alma" diye bağırdı.

94. Akademi Ödüllerinin yapımcısı Will Packer verdiği bir röportajda LAPD (Las Angeles Polis Departmanı) ile konuştuğunu ve o gece Smith'i tutuklamaya tamamen hazır olduklarını söyledi. Packer, polisin Pazar akşamı ofisine geldiğini ve kendisi ve Rock ile olay hakkında konuştuğunu açıkladı. LAPD daha önce Oscar gecesinde Rock'ın Smith'e karşı suçlamada bulunmak istemediğini belirten resmi bir açıklama yapmış olsa da, Packer'ın açıklaması komedyenin doğrudan polisle bizzat konuştuğunun ilk göstergesi.

İddiaya göre polis ekipleri "Siz suç duyurusunda bulunabilirsiniz. Onu tutuklayabiliriz" dedi. Polis, 'Herhangi bir işlem yapmamızı ister misiniz?' diye sorunca Chris Rock, 'hayır' yanıtı verdi.

LAPD tarafından yayınlanan orijinal açıklamada, yetkililerin olaydan haberdar olduğu, ancak Rock'ın oyuncu hakkında herhangi bir suçlamada bulunmama isteği nedeniyle yasal işlem başlatmadıkları belirtildi. Ancak polis departmanı soruşturma talebine karşı da kapıyı açık bıraktı. Yani polis o gece Smith'i gözaltına alabilirdi.