2019'da vizyona giren Star Wars: Skywalker'ın Yükselişinden sonra sinemaya gelen ilk uzun metrajlı Star Wars filmi olan Star Wars: The Mandalorian and Grogu, gişeye beklentilerin altında giriş yaptı. Buna rağmen filmin önümüzdeki haftalarda kayıplarını telafi etme ihtimali bulunuyor.
Disney'in Lucasfilm'i satın almasından sonra vizyona giren Star Wars filmleri arasında The Mandalorian and Grogu, en düşük açılış hasılatına ulaşan yapım oldu.
Seyirci puanı umut verdi

Eleştirmenlerden karışık yorumlar alan film, Rotten Tomatoes'ta seyircilerden yüzde 88 puan aldı.
Disney+ dizisi The Mandalorian ile büyük ilgi gören Jon Favreau'nun bu kez de Grogu karakteriyle izleyicileri sinemaya çekmeyi başardığı düşünülüyor.
Hollywood Reporter'ın aktardığına göre yüksek seyirci puanı, filmin önümüzdeki haftalarda gişede beklentilerin üzerine çıkmasına katkı sağlayabilir.
Han Solo'nun rekorunu geride bıraktı
Daha önce Disney döneminin en zayıf Star Wars açılışı, 2018'de vizyona giren Solo: Bir Star Wars Hikayesine aitti. Ron Howard'ın yönettiği film, Anma Günü'nü de kapsayan dört günlük tatilde dünya genelinde 171 milyon dolar hasılat elde etmişti.
Yaklaşık 275 milyon dolar bütçeyle hazırlanan yapım, gösterim sürecini toplam 392,9 milyon dolar gişeyle tamamladı.
Yeni film ise bu olumsuz rekoru Solo'dan devraldı.
Yaklaşık 165 milyon dolar bütçeyle çekilen The Mandalorian and Grogu, ilk hafta sonunda bütçesine yakın seviyede hasılat elde etti.
Hikâye ve oyuncu kadrosu
Film, İmparatorluk'un çöküşünün ardından ortaya çıkan savaş lordlarına karşı Yeni Cumhuriyet'e destek veren Mandalorlu ödül avcısı Din Djarin ile çırağı Grogunun macerasını konu alıyor.
Oyuncu kadrosunda Pedro Pascal, Jeremy Allen White, Lateef Crowder ve Sigourney Weaver yer alıyor.
Filmin yönetmenliğini Jon Favreau üstlendi. Senaryo ise Jon Favreau, Noah Kloor ve Lucasfilm'in kreatif liderlerinden Dave Filoni tarafından kaleme alındı.