BlaBlaCar - Yolculuk Paylaşımı

BlaBlaCar ile hem hesaplı hem de eğlenceli şehirler arası yolculuklar!

BlaBlaCar

Şehirler arası yolculuklarında BlaBlaCar ile tasarruf etmeye başla! BlaBlaCar hem hesaplı hem de eğlenceli şehirler arası yolculuklar yapmanı sağlayan en iyi ücretsiz uygulamadır. Dünya çapında 10 milyonu aşkın üyesi bulunan BlaBlaCar'ı artık Türkiye'de de güvenle kullanabilirsin!

BlaBlaCar, kendi aracı ile seyahat edecek ve boş koltukları olan sürücülerle aynı yöne gitmek isteyen yolcuları buluşturur, böylece iki taraf da masraflarını paylaşmış olur.

YOLCULUK TEKLİF ET: Dünyanın en pahalı benzin fiyatlarını ödediğimiz Türkiye'de bundan sonra şehirler arası yolculuk yaparken aracında boş koltuk kalmasın! Aracına BlaBlaCar topluluğundan güvenilir bir yolcu alarak hem yakıt masraflarını paylaşıp hem de çok daha eğlenceli bir yolculuk yapabilirsin.

YOLCULUK BUL: Her gün sisteme sunulan binlerce yolculuk arasından arama yap ve senle aynı yöne giden birini bul. Son dakikada bile piyasadaki en uygun fiyata şehirler arası yolculuk yapabilirsin. BlaBlaCar yolculukları otobüs yolculuklarına göre daha rahat, hızlı ve aynı zamanda çok daha hesaplıdır. En çok tercih edilen güzergahlarımız: İstanbul - Ankara 35 TL, İzmir - İstanbul 44 TL, Ankara - İzmir 46 TL.

-------------------------

BlaBlaCar'ın akıllı ve kullanışlı özellikleri sayesinde yolculuklarını organize etmek çok basit, hızlı ve güvenilirdir.

- Üye profilleri: Kiminle yolculuk paylaşacağın çok önemli, işte bu yüzden her üyemizin doğrulanmış bir sosyal profili bulunmakta. Üye profillerinde fotoğraflar, özgeçmiş, geçmiş yolculukların puanlamaları ve yorumlar, doğrulanmış cep telefonu numarası ile birlikte eğer üyemiz sürücü ise aracının özellikleri bulunur. BlaBlaCar'a üye olmak için Facebook ile bağlanmak zorunludur, böylece yolculuk yapacağın kişiyi çok daha yakından tanıyabilirsin.

- Puanlama: BlaBlaCar, milyonlarca kullanıcısının birbirine verdiği puanları ve yorumları içeren güvenli bir topluluk yaratmıştır. Üyeler ancak bir yolculuk paylaşımı yaptıktan sonra birbirine puan verebilir, böylece profillerdeki puan ve yorumlar çok daha güvenilir ve doğrudur.

• Kontrol sende: Kiminle yolculuk paylaşacağının kararını sadece sen verirsin. Üye profillerden yararlanarak yolculuk arkadaşın olabilecek kişilere göz atabilir, daha sonra istersen araç paylaşımı ayarlamak üzere onunla iletişime geçebilirsin.

- Sadece bayanlar: BlaBlaCar sisteminde birçok güvenlik unsuru bulunmasına rağmen bayan üyelerimizin yolculuklarını bir erkek ile paylaşmayı tercih etmeyeceği durumlar olabilir. Bunu düşünerek sadece bayanlar özelliğimizi yarattık. Bu özellikle, yolculuk detaylarında "sadece bayanlar" seçeneğini işaretleyerek yolculuğunun sadece bayanlar tarafından görülmesini sağlayabilirsin.

- Ücret hesaplama: BlaBlaCar yakıt giderlerini göz önüne alarak her yolculuk için otomatik olarak tavsiye edilen ücret miktarını hesaplar. Hesaplanan ücreti sadece belli sınırlar dahilinde değiştirebilirsin, böylece sürücülerin yolculuk masraflarından fazlasını kazanmaları engellenir.

- Mesajlaşma: BlaBlaCar'ın mesajlaşma sistemi, yolculuk organize eden üyeler arasında doğrudan iletişimin kolayca kurulmasını sağlar.

- Dokun-Ara: Bu özellik ile uygulama içerisinde tek bir tuşa basarak yolculuk paylaşmayı düşündüğün bir başka üyemizi doğrudan arayabilirsin.

- Harita: Kalkış ve varış noktalarını ve yolculuğun rotasını haritadan görebilirsin.


Yolculuk paylaşımına dayanan yeni bir ulaşım ağı olan BlaBlaCar sayesinde artık Türkiye'de de şehirlerarası yolculuk çok daha ucuz ve kolay. Hem öğrencilerin hem de çalışanların gözdesi BlaBlaCar'la Avrupa'da her ay bir milyonu aşkın kişi yolculuk yapıyor – yani hem paradan tasarruf ediyor, hem de keyifli bir yolculuğu paylaşmış oluyor!

Okuyucu Yorumları