10 yıldır erken erişimdeydi, nihayet 1.0 sürümüne güncelleniyor

The Fun Pimps tarafından geliştirilen 7 Days to Die oyunu, 10 yıl süren erken erişim sürecinin ardından 1.0 sürümüyle nihayet erken erişimden çıkıyor.

10 yıldır erken erişimdeydi, nihayet 1.0 sürümüne güncelleniyor

10 yılı aşkın süredir erken erişimde olan zombi temalı 7 Days to Die oyunu nihayet erken erişimden çıkıyor. Geliştirici The Fun Pimps, yaptığı açıklamayla oyunun Haziran 2024'te 1.0 sürümüne güncellenerek erken erişim günlerinin sona ereceğini duyurdu.

7 Days to Die, Temmuz 2013'te bir Kickstarter kampanyasıyla tanıtıldı ve ilk Alfa sürümü Ağustos 2013'te sınırlı bir kitleye sunuldu. Daha sonra ise Aralık 2013'te Steam'de erken erişime açıldı. Steam'deki sessiz sedasız çıkışından bu yana, geliştirme ekibi oyuna "Alpha" olarak birçok güncelleme yayınladı. SteamDB'ye göre oyun, eş zamanlı oyuncu sayısında oldukça inişli çıkışlı bir grafiğe sahip. En yüksek eşzamanlı oyuncuya 96.827 ile Temmuz 2013'te ulaşan oyun, şu anda ortalama 35.000 çevrimiçi oyuncuya hitap ediyor. Bu sayının 1.0 sürümünden önce artacağı düşünülüyor.

The Fun Pimps ayrıca yayınladığı blog yazısında, oyunun geliştirilmesi için kaynaklarının büyük bir kısmını kullanmaya devam edeceklerini duyurdu. Oyuna gelecek yenilikleri de açıklayan geliştirici, 1.0 sürümüyle oyuna yeni bir meydan okuma sistemi ve daha fazla zombi çeşitliliği gibi pek çok önemli özellik ve iyileştirme ekleneceğini belirtti.

Fiyatı da yükselecek

Öte yandan 1.0 sürümü Steam'de yayınlandığında oyunun fiyatı 24.99 dolardan 44.99 dolara yükselecek. İyi haber ise 22 Nisan Pazartesi gününden itibaren oyunda 28 Nisan'a kadar büyük bir indirim yapılacak, böylece henüz satın almamış olanlara son bir fırsat verilmiş olacak.

Xbox Series S ve PlayStation 5 konsol sahipleri için de açıklama yapan geliştirici, oyunun Temmuz 2024'te erişilebilir olacağını ve çapraz oyunu destekleyeceğini belirtti.