1945 Yılında "Geleceğin Evleri" Nasıl Olacaktı?

1945 yılında, geleceğin evlerinin nasıl olacağı düşünüyordu sizce? Hepsi bir YouTube videosunda toplanmış...

1945 yılında "geleceğin evleri"

Şimdilerde nasıl gelecek hakkında düşüncelere dalıyorsak, elbette geçmişte de bu yapıldı ve tıpkı bizler gibi o kuşak da geleceğin evleri ve yaşamları üzerine düşündü. Kaldı ki, zaten bu düşünceler üzerine atılan adımlarla bugünlere gelindi, ancak konumuz bu değil. Bu arada bu yolda, o dönemde ortaya atılan pek çok fikir de bugün yok, tamamen tarih oldu. Şimdi tüm bunlardan bir yelpazeyi bir arada görmek gerçekten harika bir çalışma olmuş diyebiliriz. Peki, neden bahsediyoruz?

YouTube'da yer alan US National Archives isimli kanal, Amerika arşivlerini ortaya çıkartıyor. Burada çok sayıda geçmişin izlerini taşıyan video var, ancak belki de en dikkat çekicilerinden biri ana konumuz olan Army-Navy Screen Magazine serisi. Army-Navy Screen Magazine, aslında 1943 ila 1945 yılları arasında İkinci Dünya Savaşı sırasında ABD Ordusu için hazırlanan bir kısa film serisiydi. Bu serinin 69 numaralı bölümünde ise, geleceğin evleri teması işlenmişti.

Hemen yukarıdaki videoda Army-Navy Screen Magazine'in 69 numaralı bu bölümünü görebilirsiniz. O dönemlerde geleceğin evlerinde muhakkak bir "waffle makinesi"nin hazır bulunacağı düşünülüyormuş. Yalnızca bu da değil, gerek evlere, gerek yaşam alanlarına ilişkin çok sayıda tahmin var.

Okuyucu Yorumları