1980'lerin teknolojisini hatırlıyor musunuz?

80'lerin sabit diski, 80'lerin telefonu, 80'lerin oyunları... İşte 80'li yıllarda kullandıklarımız!

80'lerde bunlar vardı!

1980'li yıllar deyince ister bu yıllarda doğmuş olun, ister 80'lerde yetişmiş, aklınıza farklı bir şeyler gelecektir. Bu belki 80'lerin müziği, TV programları veya belki de MS-DOS işletim sistemi olabilir. 80'lerin stilini ve müziğini belki de sevmiyorsunuz, ancak bu dönem teknoloji bakımından oldukça ilgi çekici gelişmeler yaşandı. İsterseniz gelin, yaklaşık 30 sene önceki teknolojileri beraber analım.

80'lerin teknolojileri

1980'leri hatırlamanın en harika yollarından bir tanesi, dönemin teknolojisini gözünüzün önüne getirmek. 80'lerde 3.495 dolarlık 10 MB kapasiteli bir diske hayranlık içerisinde bakıyorduk. Tabi, böyle bir sabit diskin işinize yaraması için öncelikle yaklaşık 2.500 doları gözden çıkarıp bir bilgisayar satın almanız gerekiyordu.

10 MB'lık sabit diskin 1980'lerin en muhteşem teknolojilerinden olduğunu düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Süper kahraman telefonu olarak bilinen Freedom Phone, sıradan tüm telefonları çöpe attıracağını iddia ediyordu.

Eğer Freedom Phone'u büyük ve kaba bulduysanız, ikinci sayfamızı tıklayın ve daha farklı bir telefon görmeye hazır olun.

80'lerin müzik teknolojisi, oyunları...

80'lerin müzik teknolojisi, oyunları...

Freedom Phone size yeteri kadar özgürlük sunmuyorsa, 1980'leri özetleyen Garfield Telephone ile tanışmanız gerekli. Telefonu açtığınızda Garfield'ın gözleri de açılıyor, böylece telefonda görüştüğünüzü size bakıp anlayamayanlar, bunu Garfield'e bakarak fark edebiliyorlardı. Bunun yanında cihaz, son numarayı tekrar çevirme ve sesi kısma (mute) gibi özelliklere de sahipti.

80'lerin müzik teknolojisi

CD'lerin, iTunes'un adından bahsedilmeyen 80'lerde arasından yapabileceğiniz müzik cihazı sayısı biraz daha azdı. Yine de General Electric'in hizmetinize sunduğu harika stereo kaset çalarları unutmamak gerekiyor.

80'lerin oyunları

80'ler, NES'in hayatımıza girdiği döneme denk geliyor. Bu yıllarda çoğumuz, eski PC'mizde DOS satırına "cd games" yazıp bipleyen, pikselli oyunları oynamakla meşguldük.

Eski arcade oyun makineleri bugün değişikliğe uğradıklarından, onlarla ilgili anılarımız biraz aşınmış olabilir. Ancan bu video size 80'lerin Arcade'lerini iyice hatırlatabilir.

Bugünün teknolojisi 80'lerde olsaydı?

Bugün sıkça kullandığımız hizmetler, web siteleri, uygulamalar ve oyunlar, 1980'lerde de olsaydı neye benzeyeceklerdi? SquirrelMonkeyCom, hiç üşenmemiş ve Wikipedia, Google, Twitter ve YouTube gibi web sitelerinin 1980'lerde ve 1990'larda nasıl görünebileceğini hayal ederek bir video meydana getirmiş. Angry Birds'ün bile 80'lere uygun sürümünün bulunduğu kısa videoyu, buradan izleyebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları