2014'te en çok iPhone 6 arandı!

2014'te Google'da dünya çapında ve Türkiye'de en çok aratılan terimler, ortaya çıktı!

2014'te bunları arattık!

Google, 2014 yılında en çok aratılan arama terimlerini ortaya çıkardı. Firmanın yayınladığı evrensel listede yılın en çok aratılan teriminin bu sene hayatını kaybederek sanat dünyasını üzen oyuncu "Robin Willams" olduğu görünüyor.

Dünya çapındaki aramalarda ikinci sırada ise Almanya'nın Brezilya'yı 7-1 yendiği maçı da içeren "World Cup" yani Dünya Kupası yer aldı. Evrensel aramalarda ilk ona girebilen teknolojiyle ilgili tek terim ise Disney filmi Frozen'ı ve terörist grup IŞİD'i geride bırakan altıncı sıradaki "Flappy Bird" oldu.

Tüketici elektronikleri kategorisinde Apple, iPhone 6'sıyla ilk sıraya yerleşirken, ikinci ve üçüncü sırada onu sırasıyla Samsung Galaxy S5 ve Nexus 6 takip etti. PlayStation 4, ilk ona giremezken Microsoft'un Xbox One'ı tüketici elektroniklerinde en çok aratılan yedinci ürün oldu.

Evrensel aramalar, dünyanın büyük bölümünün en son ve en heyecan verici cihazlarla değil, ünlülerle ve kek tarifleriyle ilgilendiğini gösteriyor. Ancak Google'da yapılan trilyonlarca arama, büyük bir bölümümüzün internete bağlı olduğunu gösteriyor.

Peki Türkiye'de en çok neler aratıldı? Cevap, haberimizin ikinci sayfasında

Türkiye'de 2014'te en çok aratılanlar

Türkiye'de 2014'te en çok aratılanlar

Google'ın rakamlarına göre 2014'te en çok arattığımız terim "Seçim Sonuçları" oldu. İkinci sıradaysa tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de Dünya Kupası'nı arattık. Listede teknolojiyle ilgili evrensel listedeki gibi sadece bir değil, iki terimin bulunması dikkat çekti. Dördüncü sırada yer alan Flappy Bird'ün yanında sekizinci sıradaki "Selfie", Oscar selfie'si ile doruk yapan kendi fotoğrafımızı çekme trendine olan merakımızı gösteriyor. Teknolojiyle ilgisi olmasa da, başından aşağı kovayla buzlu su döken ünlüler ve teknoloji firmalarının CEO'ları, en çok arattıklarımız arasında yedinci sırada yer alan ALS hastalığını öğrenmemize katkıda bulunmuş olabilirler. İşte Google'da Türkiye'de, 2014'te "En çok aranan" on terim:

1. Seçim Sonuçları
2. Dünya Kupası 2014
3. Soma
4. Flappy Bird
5. Kobani
6. İşid
7. Als Hastalığı
8. Selfie
9. Torba Yasa
10. Gazze

2014'te en çok iPhone 6 arandı!

En çok arattığımız filmlerin başında ise arama motoru optimizasyonu uzmanlarının da gözde anahtar sözcüklerini oluşturan Recep İvedik 4 geldi.

2014'te en çok iPhone 6 arandı!

Google'ın Türkiye'yle ilgili sayfasında "Tüketici Elektronikleri" ile ilgili herhangi bir kategori bulunmadığı için, en çok hangi telefonun ve cihazların aratıldığını bilmiyoruz.

Okuyucu Yorumları