2019'un Amiral Telefonları Hakkında 5 Madde!

2019 yılında gelecek amiral gemisi Android akıllı telefonlar hakkında bilmeniz gereken 5 maddeyi derledik.

2019'un telefonları böyle olacak

2019'a sayılı günler kala tanıtılan Qualcomm Snapdragon 855, elbette beraberinde pek çok konunun da fitilini ateşledi. Önümüzdeki yıl pek çok amiral gemisi Android akıllı telefonun tanıtılması bekleniyor. Bunlar arasında başı Samsung Galaxy S10 çekerken, Google Pixel 4 ve elbette OnePlus 7 de konuşulan diğer modeller. Bu 3 modelde kullanılması beklenen Snapdragon 855, elbette 2019'da göreceğimiz her akıllı telefonda yer almayacak. Peki Snapdragon 855'in kullanıldığı telefonlarda ne gibi özellikler bulunacak? 5 maddede açıklıyoruz.

5G internet

Uzunca bir süredir konuşulan ve çalışmaları yapılan 5G, sonunda Snapdragon 855 ile yolda. Şu an için bazı bölgelerde test amaçlı olarak çalışan 5G, elbette her bölgede aynı anda kullanıma sunulmayacak. Ancak 5G yaygın olarak kullanıldığında, önemli ölçüde internet hızları sağlayacak.

OnePlus 7'nin Avrupa'da piyasaya çıkacak ilk 5G telefon olacağı biliniyor. Zira bu model, Snapdragon 855'i ilk kullanan model olacak. Samsung'un da 5G desteği sunan akıllı telefonunu gelecek yıl sunacağı açıklanmıştı. Snapdragon 855'in içinde yer alan 5G desteğinden her akıllı telefon faydalanabilecek elbette. Bu işlemciyi kullanan akıllı telefonları önümüzdeki yıl göreceğiz, ancak her telefonda bu özellik etkin olmayacak.

Daha iyi bir ekrana entegre parmak izi tarayıcı

Daha iyi bir ekrana entegre parmak izi tarayıcı

Artık parmak izi sensörlerini ekrana entegre şekilde görmeye başladık. Buna örneklerden biri de Huawei Mate 20 Pro olmuştu hatırlarsanız. Önümüzdeki sene çıkacak telefonlarda ise bu özelliğin daha yaygın kullanıldığını göreceğiz.

Ekrana entegre parmak izi sensörü her ne kadar çekici olsa da, algılama süresi şimdilik nispeten uzun. Ancak Qualcomm'un Snapdragon 855 işlemcisini kullanacak olan akıllı telefonlarda bu süre daha kısa olacak. Ayrıca bu sensörden farklı senaryolarda da yararlanılabilecek.

Qualcomm'un 3 boyutlu Ultrasonik parmak izi tarayıcı teknolojisi sayesinde daha doğru algılayabilen sensör, parmağınız ıslakken de doğru tarama gerçekleştirebilecek. Böylece özellikle yağmurlu havalarda parmağınızı tanıyamayan sensör, sinir bozucu olmaktan çıkacak.

Daha uzun pil, daha uzun video keyfi

Snapdragon 855, yüksek performans sunacak olmasının yanı sıra, güç tüketimini de düşürecek. Bundan özellikle video izleme noktasında faydalılacağı açıklanırken, şirketin tanıttığı Cinema Experience adını verdiği özellik, oldukça dikkat çekiyor. Cinema Experience özelliği sayesinde video izlerken telefonunuzun pili şu ana nazaran daha az ölçüde tüketilecek. Daha fazla Netflix ve YouTube izlemek isteyenler için iyi haber!

Alexa ve Google Asistan

Alexa ve Google Asistan

Yeni işlemciyle beraber sanal asistan konusunda da yeni bir özellik göreceğiz. Snapdragon 855'i kullanan akıllı telefonlarda, sanal asistanları etkinleştirmek için 2 farklı kelime kullanabileceğiz. Bu da üreticilerin, telefonlarında aynı anda 2 farklı sanal asistana yer verebileceğine işaret ediyor. Böylece kullanıcı ister Google Asistan'ı, ister üreticinin kendi sanal asistanını kullanabilecek.

Yeni sistemin Google Asistan, Amazon Alexa, Baidu ve Cortana'yı desteklediği biliniyor. Buna göre anlaşılan Samsung'un Bixby asistanı bunun dışında kalmış.

Videoya da bokeh modu geliyor!

Son olarak önemli kamera iyileştirmeleri göreceğimiz yeni akıllı telefonlarda, Snapdragon 855 ile beraber yepyeni bir özellik de bulunacak. Son dönemin popüler kamera uygulaması olan Bokeh veya Portre modu, artık yalnızca fotoğraflarda değil, aynı zamanda videolarda da kullanılacak. Üstelik anlık olarak!

Evet, Snapdragon 855'in yer alacağı akıllı telefonlarda, video çekerken görüntünün arka planını bulanıklanıklaştırabileceğiz. 4K HDR videoda bokeh modunu kullanabilecek olan yeni sistem, gerçek zamanlı olarak bulanıklaştırma efekti uygulayabiliyor. Bunun için yapay zekayı kullandığı iddia edilen sistem, aynı zamanda arka planı da değiştirebiliyor.

Anlaşılan o ki, Snapdragon 855'le başlayıp onu takip edecek olan diğer yeni mobil işlemcilerle akıllı telefonlarda daha pek çok farklı özellik göreceğiz. 2019'a çok az bir süre kaldı. Bakalım bu saydıklarımızdan hangilerini ilk olarak hangi akıllı telefonlarda deneyimleyebileceğiz.

Okuyucu Yorumları