Artık resmi: Geçtiğimiz Temmuz ayı kayıtlara geçti!

2022 yılının Temmuz ayı, şimdiye kadar yaşanmış en sıcak üç temmuzdan biri olarak kayıtlara geçti.

Artık resmileşti: Geçtiğimiz Temmuz ayı tarihe geçti

Artık resmi kayıtlarda da tescillendi: 2022 Temmuz ayı şimdiye kadar belgelenen en sıcak Temmuz aylarından biri olarak kayıtlara geçmiş durumda. İklim değişikliği daha da sıcak Temmuzların habercisi olsa da, şimdilik durum böyle.

Copernicus İklim Değişikliği Servisi'ne göre, küresel olarak konuşursak, 2022 yılı kayıtlardaki en sıcak üç Temmuz'dan birini gördü. 2022 Temmuz ayı, 1991 - 2020 arasında yaşanan temmuzlardan 0,38 derece daha sıcak gerçekleşti. Bunun en büyük nedeni, Batı Avrupa ve Amerika’yı kavuran sıcaklık dalgaları oldu.

Sıcak günler, güneşte keyif yapmak anlamına gelmiyor. Sıcak hava dalgası Avrupa’yı vurduğunda, sıcak nedeniyle ölümlerin sayısında bir artış yaşandı. Bir önceki Temmuz ayına göre binlerce fazla insan hayatını kaybetti. Aynı zamanda, artan orman yangınlarının sayısı da gözle görülür bir etkiye sahipti.

Uzmanlar, eğer küresel ısınmaya karşı acil önlem alınmazsa, her geçen yılın daha sıcak olabileceği konusunda uyarmaya devam ediyor. Tabi burada en büyük görev hükümetlere ve aralarında yapacakları işbirliğine düşüyor.