2024 OLED iPad Pro, fiyat etiketiyle Apple hayranlarını fena halde üzebilir

2024'ün iPad Pro'sundan bir iyi, bir de kötü haber var. İyi haber; şimdiye kadar görmediğimiz kadar kusursuz bir OLED ekrana sahip olacak. Kötü haberse, bu muazzam ekran muazzam bir fiyat etiketine yol açabilir.

2024 OLED iPad Pro, fiyat etiketiyle Apple hayranlarını fena halde üzebilir

Yeni OLED ekranlı iPad Pro’nun 2024’ün başlarında piyasaya sürülmesi bekleniyor. Söylentilere göre Apple’ın miniLED ve LCD seçeneklerinin yerine yeni bir OLED panel kullanacağı bu yeni sürümdeki değişiklik şüphesiz yeni ekranı olacak. Koreli blog Naver kullanıcısı yeux1122’nin bildirdiğine göre, LG Display ve Samsung Display ile ilişkili bir kaynak, bu tabletin tedarik zinciri hakkında bazı bilgiler sundu.

Blog, LG’nin başlangıçta iPhone’un AMOLED ekranına olan talebi karşılayamamasına rağmen, gelecek iPad için yeni panelleri tedarik etme konusunda artık Samsung’un çok önünde olduğuna dikkat çekiyor. Daha önceleri LG’nin 6,2 milyon adet panel sağlaması beklenirken, artık Şubat 2024’te seri üretime geçerek yıllık 6,5 milyon adet panel sağlaması bekleniyor.

Kaynağın söylediğine göre LG, 2024 iPad Pro’da kullandığı yeni iki yığınlı ardışık yapısı sayesinde organik malzemeli cihazların tedariğinde Samsung’dan daha iyi bir konumda bulunuyor.

Haber kaynağı, her şey planlandığı gibi giderse OLED iPad Pro ekranının mobil cihaz panellerinin çok ilerisinde yer alabileceğini ve parlaklık, genel kalite ve güç tüketiminin yeni iPad Pro ile çok daha iyi olacağını söylüyor. Ancak bütün bu gelişmelerle beraber fiyatında da bir yükselme yaşanabilir. Daha önceki fikir birliği Apple’ın fiyatlardaki düşüş nedeniyle OLED panelleri tercih edeceği yönünde olsa da, kullanılması planlanan ekranın pahalı olması müşterilere yansıyabilir gibi görünüyor.

2024 iPad Pro’nun, bu değişikliğe ek olarak M3 çipi, geliştirilmiş kameraları ve iPad’in tüm yeteneklerini sergileyecek yeni aksesuarları, yeni nesil Apple Pencil ve MacBook benzeri Magic Keyboard’u da içermesi bekleniyor.