25 yıllık oyunda kimsenin beklemediği yeni keşif

1999 yılında geliştirilen Castlevania: Legacy of Darkness oyunu, 25 yılın ardından tekrar gündeme geldi. Castlevania 64 Discord sunucusunda ortaya çıkarılan "Konami Code" sayesinde, oyundaki karakterler, alternatif kostümler ve zor mod anında açılabiliyor.

25 yıllık oyunda kimsenin beklemediği yeni keşif

Castlevania'nın Nintendo 64 için hazırlanan "Director's Cut" versiyonu Castlevania: Legacy of Darkness, her ne kadar bozuk grafikler ve kötü oynanış gibi sorunlara sahip olsa da bugün hala bir klasik. Oyunun 1999'da geliştirildiği düşünüldüğünde oyun hakkında yeni bir haber çıkmayacağını düşünebilirsiniz. Ancak düşünülenin aksine oyunda Castlevania hayranlarının göz atmak isteyebileceği yeni bir "Konami Code" bulundu.

Konami Code, Castlevania serisi de dahil olmak üzere çeşitli Konami oyunlarında görülen özel bir düğme kombinasyonu. İlk ortaya çıktığından bu yana, kod genel olarak popüler kültürün bir parçası haline geldi, hatta birçok Konami dışı oyunda, kıyafetlerde, reklamlarda ve oyunla ilgili olmayan yazılımlarda yer aldı.

İlk olarak Moises ve LiquidCat tarafından Castlevania 64 Discord sunucusunda ortaya çıkarılan kod, YouTuber JupiterClimb tarafından paylaşıldı. Kilidi açmak için "↑ ↑ ↓ ↓ ← → ← → B A" tuşlarına iki kez basmak yeterli.

Peki bu tuşlara basınca ne oluyor?

İlk olarak Castlevania: Legacy of Darkness'taki Cornell, Reinhardt, Carrie ve Henry gibi tüm karakterler anında açılıyor. Ayrıca oyunun zor moduyla birlikte tüm alternatif kostümler de bu yöntem sayesinde açılabiliyor. Bu çoğu oyuncu için oldukça güzel, zira kod olmadan dört karakterin kilidini açmak için oyunu iki kez bitirmek gerekiyor.

Ana kodun yanı sıra Moises ve LiquidCat, oynanan karakterden bağımsız olarak tüm envanterleri doldurmak için kodlar da bulduğunu paylaştı. Ayrıca oyunun PAL ve JPN versiyonu oyuncuların mücevherlerini ve silah güçlerini en üst düzeye çıkarmalarına olanak tanıyor.

Bu kodun, daha önceki Konami oyunlarında olduğu gibi yanlışlıkla oyunda bırakılmış bir geliştirici kısayolu olduğu tahmin ediliyor.