4 Eğlenceli ve Faydalı Google Uygulaması

Google'ın bu 4 eğlenceli ve deneysel uygulamalarından haberiniz var mıydı?

4 yeni Google uygulaması

Google bir yandan Google+ gibi az kullanılan hizmetlerini kapatırken, bir yandan yeni uygulamalar ve deneyler yapmayı sürdürüyor. Bugün kullandığımız internetin şekillenmesinde büyük rol oynayan Google, hayatımızı kolaylaştıracak yenilikler için sürekli olarak çalışıyor.

İşte teknoloji devinin şu sıralar hizmete açık olan birkaç faydalı ve eğlenceli uygulaması.

Google Live Transcribe (Android): Bir erişim kolaylığı aracı olan Google Live Transcribe, sağır veya duyma güçlüğü çekenlerin hayatını kolaylaştırmayı amaçlıyor. Konuşmayı otomatik olarak metne dönüştüren araç, konuşma sırasında kullanabileceğiniz kadar hızlı. Google Live Transcribe'ın Türkçe konuşmalarınızı algıladığını söyleyelim.

Uygulama, Google'ın Cloud Speech API'sını kullandığından, aktif bir internet bağlantısına ihtiyaç duyuyor. Google, sesleri sunucularında saklamadığını söylüyor ancak bu tür bildiriler açıkçası kulağa çok inandırıcı gelmiyor. Google'ın hakkınızda çok şey bildiği ve bunları yetkililerle paylaştığı biliniyor.

Squoosh ile resimleri sıkıştırın (Web tabanlı): Squoosh ile temel piksel boyutunu küçültme işlemini gerçekleştirebilir, paletteki renk sayısını azaltabilirsiniz. Sıkıştırma konusunda ise çok daha fazlasını yapmanız mümkün. Resmin sıkıştırma formatını, kalitesini, kanallarını, yumuşatmayı ve nicelemeyi değiştirmeniz mümkün. Bunların ne olduğunu bilmiyorsanız, işi Squoosh'a bırakabilirsiniz. Ayarları değiştirdikçe, sonuçları canlı olarak görmeniz mümkün.

Password Checkup by Google (Chrome): Hack'lenip hack'lenmediğinizi anlamaya yönelik faydalı araçlar var. Google'ın bu eklentisi ise, hack'lendiğinizi anlamanız için web sitelerine gitmeye gerek bırakmıyor. Eklenti, ziyaret ettiğiniz tüm web sitelerindeki etkinliğinizi takip ediyor. Bir kullanıcı adı ve parola girdiğinizde, bu bilgiler bilinen bir sızıntının parçası ise Google size hemen bir uyarı gösteriyor.

Google, eklentinin amacının gizlilik olduğunu ve hesaplarınız, parolalarınız, cihazınız hakkında tanımlayıcı hiçbir bilgi göndermediğini söylüyor.

Text.App (Chrome): Chrome OS, her nedense basit bir metin düzenleyicisine sahip değil. Text.App, bu açığı Chrome OS için doldururken, normal Google Chrome üzerinde de not almanızı ve metinleri Google Drive'a kaydetmenizi sağlıyor.

Araç ücretsiz, ancak bir web uygulaması sürümü bulunmuyor. Aracı bir Chrome uygulaması olarak kullanmanız gerekiyor.

Okuyucu Yorumları