4K filmler için UHD Blu-ray standardı hazır!

Optik disklerin öldüğünü düşünüyorsanız, 4K filmlerle gelecek UHD Blu-ray disklere mutlaka göz atın!

UHD Blu-ray'ler geliyor!

Blu-ray Disc Association (BDA) Ultra HD Blu-ray isimli yeni standardın özelliklerini belirlediğini açıkladı. Buna göre yeni Ultra HD Blu-ray diskleri, yüksek kapasiteleri sayesinde 4K çözünürlüklü videoların kaydedilmesi için ideal ortamı oluşturacak.

Böylece yeni Blu-ray diskler HDR görüntülerin ve yüksek kare sayısına sahip videoların saklanması için de kullanılabilecek zira bu formatlar da son derece büyük depolama alanına ihtiyaç duyuyor.

BDA ayrıca yeni Blu-ray diskleri okuyacak cihazların, geriye uyumlu olmasını da istiyor. Bu sayede, eski Blu-ray diskler de çöpe gitmemiş olacak ve yeni cihazlarda oynatılabilecek.

Ayrıca Ultra HD Blu-ray formatı, çalışmak için cihazların birbirine fiziksel olarak bağlanmasını da gerektirmeyecek, Dijital Köprü özelliği sayesinde aynı disk üzerinden evin içinde farklı cihazlara, kablosuz olarak görüntü aktarmak mümkün olacak.

Bakalım bu yeni optik diskler sayesinde 4K çözünürlüklü film ve video içerikleri hızla hayatımıza girebilecek mi yoksa YouTube gibi online kaynaklar varken insanlar pahalı bir video oynatıcıya para vermekten çekinecekler mi?

Okuyucu Yorumları