5,7 inç'lik Microsoft Lumia'dan yeni sızıntı!

Microsoft'un beklenen amiral gemisi telefonunun özellikleri, bir kaynağa göre "doğrulandı"!

Amiral gemisi Lumia sızdı!

Microsoft'un Haziran 2014'te ortaya çıkan planlarında geleceğe yönelik iki telefondan bahsediliyordu. Bunlardan biri, "Talkman" olarak bilinen üst seviye cihaz, ikincisi ise phablet boyutlarındaki "Cityman" idi.

İki telefonun kod adı, 11 ay sonra bu senenin Mayıs ayında, yeni bir raporda ortaya çıkmıştı. Telefonlar şimdi ise AdDuplex reklam platformunda göründüler.

Telefonlardan biri (RM-1104 ve RM-1105 kod adlarına sahip), 5,2 inç'lik 1080p ekranla geliyor. Buradan cihazın daha önce bahsedilen Talkman olduğu anlaşılıyor. RM-1100 kod adlı ikinci telefonun ekran boyutu bilinmiyor, ancak Quad HD (2560x1440 piksel) çözünürlükle geleceği anlaşılıyor. Bu ikinci cihazın Cityman olduğuna inanılıyor.

Cityman'ın henüz doğrulanmayan özellikleri arasında şunların olduğunu düşünülüyor: 5,7 inç QHD ekran, sekiz çekirdekli Qualcomm işlemci, 3GB RAM, 32GB depolama (microSD kart slotu), 20MP arka kamera, 5MP ön kamera, 3.300mAh pil, USB Type-C bağlantısı. Windows Central, bu teknik özelliklerin doğru olduğunu "doğruladığını", dahası Cityman'ın üçlü LED flaşla geleceğini söylüyor.

Microsoft, Şubat ayında "sınıfının en iyisi, Snapdragon 810 işlemcili Lumia'lar" için söz vermişti. Bu sızıntı sayesinde yeni üst seviye Lumia'nın ipuçlarını almış olabiliriz.

Talkman ve Cityman'ın 2015'in son çeyreğinde, Ekim veya Kasım'da piyasaya sürülmesi bekleniyor. Bu kod adları, elbette telefonların tamamlanmasıyla değişecek. Dolayısıyıla cihazlar tanıtılırken karşımıza Lumia 940 ve Lumia 940 XL isimleriyle çıkabilirler.

Okuyucu Yorumları