6 ayda hazırlanan bir tavuklu sandviç için 1.500 dolar harcar mısınız?

6 ayda hazırlanan bir tavuklu sandviç için 1.500 dolar harcadı: Bu sandviçin farkı, her şeyinin bir kişi tarafından yapılmış olması. Ama bu kadar emek sonunda ortaya çıkan tat pek de umut verici görünmüyor.

6 ayda hazırlanan bir tavuklu sandviç için 1.500 dolar harcar mısınız?

Tavuklu bir sandviç yemek için ne kadar ödemeye razı olabileceğinizi bilemeyiz. Ama 1.500 dolar harcamayacağınıza eminiz. Bu miktar bir sandviç için çok fazla gibi görünüyor ve bu sandviçi yapmanın altı ay sürecek olması da böyle bir teklifi kabul etmeyi zorlaştırıyor.

Bahsi geçen sandviç, 1,74 milyon aboneye sahip bir YouTube kanalı olan How To Make Everything’in sunucusu Andy George’un tutku projesiydi. 2015’te yayınlanan bir bölümde, ortalama bir sandviç yapmak için ne kadar çaba sarf edilebileceğini zor yoldan öğrendi.

George YouTube’da “kendi sebzelerimi yetiştirmek, okyanus suyundan kendi tuzumu yapmak, peynir yapmak için ineği sağmak, buğdaydan kendi unumu öğütmek, kendi balımı toplamak ve bir tavuğu kendim öldürmek dahil olmak üzere tamamen sıfırdan bir sandviç yapmak için 6 ay ve 1.500 dolar harcadım” diyor.

Her şey sebzelerin yetiştirileceği bir bahçe hazırlamakla başlıyor. Daha sonra George, tuz sorununu çözmek için deniz suyunu kaynatıyor ve ardından geriye kalan şüpheli beyaz tozu fermuarlı bir poşete atıyor. Bu da havaalanı güvenliğinden geçmeyi biraz daha olaylı hale getiriyor.

Ancak, okyanus tuzu yemeğinizi tatlandırmak için oldukça uygun olsa da, aşırı kirlenmiş deniz suyundan tuz üretmenin başka sorunları beraberinde getirebileceğini unutmamakta fayda var. Bu tuzun yapısında ağır metaller, kimyasallar ve bakteriler mevcut olabilir ve uygun şekilde hazırlanmazsa tuzda kalabilir. Daha sonra George'un taze sıkılmış inek sütünü mekanik olarak çalkalayarak sütün yağlı “krema” tabakasını çıkardığını ve tereyağı küreciklerini topladığını görüyoruz.

George, altı ay ve yüklü miktarda para harcamasının ardından sıfırdan kendi ürettiği sandviçine kavuştu. Ne yazık ki, arkadaşları ve ailesinin söylediğine göre tadı pek iyi değildi. Videoda bir kişinin “Limon suyuna batırılmış mantar pano gibi tadı var” dediği duyuluyor.