6 Kameralı S10 Duyanları Heyecanlandırdı

Samsung'un altı kameralı 6,7 inç ekran büyüklüğüne sahip bir Galaxy S10 modelini geliştirdiği konuşuluyor.

S10 gümbür gümbür geliyor

Samsung son zamanlarda düşüş eğilimi gösteren akıllı telefon satış rakamlarındaki gidişatı tersine çevirme konusunda Galaxy S10'a güveniyor. Şirket, Galaxy S10'un en az üç modelini piyasaya sürmeyi planlıyor. SM-G970x model numaralı giriş seviyesi bir Galaxy S10'un yanı sıra SM-G973x ve SM-G975x model numaralı iki premium seçenek de sunulacak. Bu üç model daha önce Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı'ndan (CMIIT) belgelerini almıştı.

Şimdi de yeni bir rapor, Samsung'un gelecek yıl dördüncü Galaxy S10 modelini piyasaya sürmeyi planladığını gösteriyor. Dördüncü model 5G desteğini içerecek ve toplamda altı kamerası olacak - ikisi önde, dördü arkada!

Daha önce bildirilen üç Galaxy S10 modelinin iki farklı ekran boyutu içerdiği söyleniyor. SM-G970x ve SM-G973x 5,8 inç ekrana sahipken, SM-G975x 6,4 inç ekrana sahip olacak. Ancak dördüncü varyantın daha da büyük bir 6,7 inçlik ekrana sahip olacağı bildiriliyor. Bu model, S10 serisinin yıldızı olacak ve Samsung'un S serisinin 10. yılını kutlayacak. Doğal olarak, en pahalı ve teknolojik olarak üstün S10 olacak.

Samsung'un bu Galaxy S10 modeli için ters kablosuz şarj özelliği geliştirdiği bildirildi. Bu da telefonun diğer cihazları kablosuz olarak şarj etmek için pilini kullanması anlamına geliyor. (Bu özellik zaten Huawei Mate 20 Pro'da mevcuttu.)

Şirket yakın zamanda Galaxy S10'la gelecek olan Exynos 9820'yi tanıttı. Yeni nesil amiral gemisi işlemci, cihaz üzerinde yapay zeka işlemeyi destekleyecek. Samsung'un ayrıca iris tarayıcısını S10'dan tamamen kaldıracağı ya da en azından iki premium modelde bir ultrasonik ekranlı sensör olarak değiştirmeyi planladığı bildiriliyor. Yani basitçe, farklı S10 modelleri farklı donanım özelliklerine sahip olacak.

Dördüncü Galaxy S10, şirket içinde "Beyond X" olarak isimlendiriliyor ve önümüzdeki baharda piyasaya sürülmesi bekleniyor. Her dört modelin Şubat ayı ortasındaki bir etkinlikte duyurulacağı bildirildi. Ancak ilk önce yalnızca üçlü alt modeller satışa çıkacak. 6.7-inç ve 5G'li model ise operatörler 5G ağlarına geçiş yaptığında (2019 yılı 1. çeyreğinin sonu veya 2. çeyrekte) piyasaya sürülecek.

Okuyucu Yorumları