8 Çekirdekli Intel Lake S İşlemci Sızdı

Sızan Intel dokümanları, 8 çekirdekli Lake S işlemciyi ortaya çıkardı.

Intel Lake S işlemci sızdı

Intel, AMD karşısında geçtiğimiz sene büyük ter döktü. Bu yıl da buna devam edecek, zira AMD, Ryzen'in 2'inci neslini kısa bir süre önce tanıttı ve bugünlerde de satışa çıkacak. Intel'de de hareketlilik söz konusu. Hatta sızan dokümanlara göre şirket ilk 8 fiziksel çekirdekli işlemcisi üzerinde çalışıyor.

Reddit'te ortaya çıkan konuya göre, Intel'in 3 farklı gizli dokümanı sızmış. Reddit yazarı Dayman56 tarafından paylaşılan bilgilerde, şirket şimdilerde 8 çekirdekli işlemcisi üzerinde çalışıyor. "8+2" şeklinde ifade edilen terime göre, bu yeni işlemcide 8 fiziksel çekirdek ve 2 entegre GPU çekirdeği yer alacak.

8 Çekirdekli Intel Lake S İşlemci Sızdı

Sızan belgelerde, DDR4 bellek desteği de dahil olmak üzere işlemcinin ana hattı belirlenmiş görünüyor. Her ne kadar yonga seti veya uyumlu anakartlardan bahsedilmemesine rağmen, yine de işlemcilerin yeni bir Z390 anakartı ile tanıtılacağından şüpheleniyoruz. Zira yeni 300 serisi anakartları ile ilgili söylentiler, geçtiğimiz yılın ortasından bu yana SuperMicro ve BioStar tarafından geliyor.

Sonuç olarak şimdilik söyleyebileceğimiz, Intel'in iyi bir şeylerin peşinde olduğu. Bu yeni işlemcilerin hangi jenerasyona gireceği ise şimdilik netlik kazanmış değil. Intel bunu muhtemelen mevcut Coffee Lake serisine de dahil edecek. Ayrıca Intel Core i9 olarak gelen mevcut serinin de bir uzantısı olarak konumlanabilir. Intel bu konuda nasıl davranacak, bekleyip göreceğiz.

Okuyucu Yorumları