8 inç'lik laptop'a 10 inç'lik klavye!

Japonlar sonunda bunu da yaptı; 8 inç'lik laptop kasasına 10 inç'lik klavyeyi sığdırdı!

Bu bilgisayar çok farklı!

Teknolojinin küçülmesindeki en büyük problem, ellerimizin de teknoloji ile birlikte küçülmemesi. Apple'ın 12 inç'lik MacBook'u tam boyutlu tuş takımına sahip bir dizüstü bilgisayarın küçülebileceği neredeyse en ufak boyut ancak Japonya'dan King Jim, Portabook XMC10 ürününü daha da küçültmenin zekice bir yolunu bulmuş durumda.

Bu minik dizüstü bilgisayar 2.4GHz Intel Atom işlemci, 2GB RAM ve 32GB belleğe sahip olmanın yanı sıra katlanabilen 12 inçlik bir klavyeye sahip ve bu klavye, katlandığı zaman Portabook'un 8 inç'lik ekranı ile aynı boyuta ulaşıyor.

Ancak bu ürünün performans anlamında 12 inç'lik MacBook ile yarışmasını beklemeyin. 740 dolar fiyat etiketi ile Portabook XMC10, Apple'ın en küçük dizüstü bilgisayarından daha ucuz olabilir ancak bu cihazı kullanmak için sınırlı özelliklerini ve 1.280 x 768 çözünürlüğe sahip ekranını da kabul etmeniz gerekiyor.

King Jim'in temel olarak bir Japonya firması olmasından dolayı bu ürünü Dünya'nın başka herhangi bir yerinde bulmanız kolay olmayabilir. Ayrıca Portabook XMC10'un neredeyse 4 cm kalınlığa sahip olması da, şansını biraz düşürecektir...

Okuyucu Yorumları