Plazma TV'ye sert bir darbe daha...

Pioneer'ın ardından ikinci şok: Bir dev üretici daha plazma TV üretiminden vazgeçtiğini duyurdu...

Plazma TV'ye yeni darbe!

Plazma TV'nin geleceğini pek parlak görmeyen şirketler, ellerini teker teker sektörden çekmeye başladı. Son halka da önde gelen plazma TV üreticilerinden biri olan Vizio oldu. Plazma TV üretiminden elini çekeceği belirtilen Vizio, bu adımdan sonra artık LCD TV ürün çizgisine öncelik verecek.

Her ne kadar Vizio'nun resmi web sayfasında bazı plazma TV modelleri yer alıyor olsa da, şirketin geçen ay Las Vegas'ta gerçekleştirilen CES'te yeni plazma TV'lerinden hiç söz etmemesi akıllarda şirketin plazma TV üretimi konusunda farklı bir planı olduğu izlenimini zaten uyandırmıştı.

Daha önce de burada yayınladıımız haberimizde, Pioneer'ın TV üretimine son verdiğini duyurmuştuk. Vizio'nun da plazma üretimini bırakması, bu teknoloji için sonun başlangıcı olarak değerlendirilebilir. Şu an plazma TV üreten üç büyük isim söz konusu: Panasonic, LG ve Samsung...

CHIP Online Yorumu:
Pioneer ve Vizio gibi şirketlerin plazma TV üretimini durdurmasının en büyük nedeni iki ürünün arasındaki muazzam gelir farkı. LCD TV'leri ellerinden daha kolay çıkarabilen ve yüksek bir fiyatla bu ürünleri satabilen firmalar, LCD TV'lerden plazma TV'lere göre daha fazla gelir elde edebiliyor. Bu nedenle firmalar, tüketicilerden pek de rağbet görmeyen plazma TV'leri bırakma kararı alıyor.

Okuyucu Yorumları