XP'ye son yolculuğunda yol arkadaşı...

Microsoft Windows XP'yi son yolculuğuna uğurluyor; ama çok tanıdık bir başka isimle birlikte...

XP tek başına gitmeyecek!

Piyasaya Kasım 2003'te sürülen Microsoft Office 2003'ün artık günleri sayılı. Yaklaşık 2 yıldır Office'in bu sürümü için bir yenilik üretmeyen Microsoft, en son Eylül 2007'de SP3 yayınlamıştı. Fakat firmadan yapılan bir açıklamaya göre Microsoft, resmi olarak Office 2003 desteğini 14 Nisan 2009'da bitirecek. Genellikle 5 yıl süreyle yazılımlarına tam destek veren Microsoft, bu sürenin ardından Office 2003'e yaptığı gibi program için yenilik geliştirmeyi tamamen durdurmanın yanı sıra, standart teknik desteği de kesiyor. Bu aşamadan sonra ancak teknik destek anlaşmasını uzatan kurumsal müşterilerine 5 yıl süreyle daha yardımını sürdürüyor. Office 2003 için bu tarih 8 Nisan 2014 olarak belirtildi.

Şu anda en çok merak edilen konu ise yakın zamanda ortaya çıkan PowerPoint güvenlik açığının Office 2003 sürümünde 14 Nisan'dan önce kapatılıp kapatılmayacağı. Güvenlik uzmanları açığın incelenmesi ve çözüm üretilmesi için bu sürenin yeterli olmayacağı görüşünde. Bu durumda eğer Microsoft tercih ederse, bu açığı kapatmadan önce desteği kesebilir. Bu noktadan sonra ancak özel anlaşma yapmış kurumsal firmalar geliştirilecek yeni yamayı kullanabilirler.

Office 2003'ün son tarihi olan 14 Nisan'ı daha anlamlı hale getiren diğer bir olay ise, ünlü Windows XP'nin de aynı gün firma tarafından emekliye ayrılacak olması.

Okuyucu Yorumları