ABD'de en çok izlenen orijinal dizi hangisi? Belli oldu...

Geçtiğimiz yılın en çok izlenen orijinal dizisinin hangisi olduğu belli oldu. Ve listenin tepesindeki dizi, aynı zamanda Apple TV+ için de büyük bir başarı anlamına geliyor.

ABD'de en çok izlenen orijinal dizi açıklandı

Ted Lasso, üç başarılı sezonun ardından 2023’te sona erdi. Ve son sezonuyla geçtiğimiz yıl ABD'de en çok izlenen orijinal yapım olmayı başarmış gibi görünüyor. Apple TV+’ın Netflix, Disney+ veya Max gibi rakipleriyle karşılaştırıldığında en küçük kullanıcı kitlesine sahip olduğu düşünülürse, bu gerçekten etkileyici bir başarı.

Nielsen’in söylediğine göre, Apple TV+ orijinali 2023’te 16,9 milyar dakika izlendi. Bu, ikinci sırada yer alan Netflix’in The Night Agent’ından 2,5 milyar saat daha fazlaydı. İlginç bir şekilde, haftadan haftaya sürekli olarak başarılı bölümlerle 1 numaraya yerleşmesine rağmen, 1 milyar dakikayı sadece bir kez, Sezon 3 finali yayınlandıktan sonra aştı.

Nielsen’in Ürün Stratejisinden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Brian Fuhrer, Deadline’a “bu, aynı anda çok fazla izlemeden ziyade insanların daha fazla izlemek için geri gelmesiydi” dedi.

Fuhrer, Ted Lasso’nun 76 dakikalık finalinin de bu sayının artmasına yardımcı olduğunu söylüyor. Karşılaştırma için belirtmek gerekirse Suits, 57,7 milyar dakikaya kadar izlenme süresiyle ABD’de yılın en çok izlenen yayın akışı oldu. Rapor, lisanslı içeriklerin Netflix’in başarısının büyük bir parçası olduğunu ve Netflix’in Suits’in dokuz sezonundan sekizini almayı başardığını açıklıyor. NCIS ve Grey's Anatomy de en çok izlenen diziler arasında yer alıyor.

Fuhrer, “Orijinaller, Usain Bolt gibi hızlı koşan sprinterlerdir ve lisansı alınan diziler daha uzun mesafe koşucularıdır” diye açıklıyor.

Apple TV+, Kasım 2019’da hizmete girdi. O zamandan beri geçen süre içerisinde, Apple orijinal filmleri, belgeselleri ve dizileri; aralarında çok sayıda Emmy Ödülü sahibi komedi Ted Lasso ve tarihi Oscar En İyi Film ödüllü CODA’nın da bulunduğu 452 ödül kazandı, 2.057 ödüle aday gösterildi ve bu sayı artmaya devam ediyor.